Koronavírus: friss fejlemények Szoboszlaiék csapatánál

Örömteli hírek érkeztek.

Forrás: RB Leipzig/Twitter

Várhatóan lejátszhatja pénteki, Union Berlin elleni bajnokiját az RB Leipzig labdarúgócsapata, amelynek koronavírusos esetek miatt elmaradt a keddi edzése.

A három magyar válogatott játékost - Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot - foglalkoztató egyesület szerdán délelőtt azt közölte, hogy minden kedden elvégzett PCR-teszt negatív eredményt hozott. Délben még egy kör gyorstesztet is elvégeznek, s ha azok között sem lesz pozitív, akkor folytatódhatnak a közös tréningek.
     
Kedden négy gyorsteszt pozitív lett, s az illetékes egészségügyi hatóság kilátásba helyezte, hogy ha újabb esetekre bukkannak, az egész csapatnak ötnapos karantént rendel el. Múlt hét eleje óta összesen 13 fertőzöttet regisztráltak az egyesületnél  amelyben mindenki megkapta már a védőoltást, vagy felgyógyult a betegségből. Múlt szerdán például Gulácsi és Jesse Marsch vezetőedző pozitív teszt miatt nem lehetett jelen a Club Brugge vendégeként aratott 5-0-ás Bajnokok Ligája-diadalnál, míg Willi Orbán a meccs előtt hazautazott betegség miatt, s később kiderült, hogy ő is koronavírusos.


    
Az idegenben egyelőre nyeretlen RB Leipzig a tervek szerint pénteken 20.30 órától lép pályára az Union Berlin vendégeként a Bundesliga 14. fordulójának nyitómérkőzésén.

Legfrissebb híreink