Koronavírus: esport válogatott lehet Nyilas Elek fia

Vasas játékos a saját, míg a tiszakécskei a Pécs csapatában.

Forrás:

Szombaton este hatkor vette kezdetét az Armata Rossoblu által kezdeményezett jótékonysági FIFA gála. Az eseményre virtuális belépőt lehetett venni és az ebből befolyó összeggel a XIII. kerületi Nyírő Gyula Kórházat támogatják a szurkolók.

Az esemény 3 igen izgalmas összecsapást foglalt magában, az első találkozón Molnár Gábor a Vasas e-Sport csapatának játékosa, valamint egy igazi multitalentum, Nyilas Elek, a Tiszakécske profi labdarúgója és a PMFC esport csapatának a tagja csapott össze. Molnár a Barcelonát választotta a meccsre, míg Nyilas választása a Liverpoolra esett. A meccsen kiütéssel nyert Nyilas Elek, 5-1-re múlta felül a Vasas e-Sport játékosát.

A második találkozó kifejezetten érdekesnek ígérkezett, hiszen mind a két csapatban 11-11 esportoló szerepelt. A Vasasa e-sport és a PMFC esport szakosztálya csapott össze egy olyan játékmódban, ahol minden játékos csak egy karaktert irányít. Mind a kettő kezdőben helyet kaptak profi focisták is, a Vasasnál Vernes Richárd és a Kaposvár játékosa Nagy Richárd, míg a pécsieknél a már korábban is szereplő Nyilas Elek, valamint a Benfica-ban szereplő Csoboth Kevin. Sokáig vezetett a meccsen a Vasas, azonban az utolsó percekben megfordította az állást a Pécs, így 2-1-re megnyerve a találkozót. Nyilas Elek egyébként annyira meggyőző teljesítményt nyújtott, hogy szóba került a FIFA Pro Clubs válogatottba való behívása is, hiszen az esten kommentátorként rész vett Szilágy István, a Pro Clubs válogatott szövetségi kapitánya is.

A harmadik találkozón két profi játékos csapott össze, a korábban is szereplő Vernes Richárd ellenfele Kulcsár Kornél, a Budafoki MTE játékosa volt. Vernes a PSG-t, míg Kulcsár a Manchester City-t választotta csapatául. Ezen a meccsen megszületett az est egyetlen Vasas győzelme, Vernes magabiztos, 5-1-es győzelmet aratott.

 

Szurkolók az egészségügyért

Kezdés: 18:00

Legfrissebb híreink