Koronavírus és szeptember 11: megszólalt Sallóiék edzője az USA-ban

Bizonyos tekintetben nehezebb a mostani.

Forrás: Sporting Kansas City

A koronavírus járvány miatt nem csak Európában függesztik fel a bajnokságokat, hanem a világ számos más pontján is. Ez a hullám elérte már az Észak-Amerikai ligát is, így a Sallói Dánielt és Baráth Botondot foglalkoztató Sporting Kansas City-t is.

Március 12-én Peter Vermes, az SKC edzője, eltért a szokásától és a pályára vitte magával a telefonját. Érezte, hogy valami nincs rendben. A játékosok próbáltak felkészülni az Atlanta elleni összecsapásra, azonban egyre többükben merült fel a kérdés, hogy egyáltalán lesz-e meccs. Az edzés végeztével megcsörrent Vermes telefonja. Az MLS felfüggesztette a bajnokságot, ami nem érintette túl jól a csapatot. Jó formában voltak és jó reményekkel vágtak volna neki a hétvégének. Azonban jelenleg a labdarúgás háttérbe szorul, hiszen egy láthatatlan ellenség támadt az emberiségre.

 

Koronavírus: Juhász Roland sokatmondó üzenete - NB1.hu

 

 

Kansas-ben már a bajnokság ideiglenes berekesztése előtt is bevezették az egészség kiemelt védelmére vonatkozó előírásokat. Most, hogy a játékosok otthon tartózkodnak, folyamatosan értesítik a játékosokat az esetleges változásokról és teendőkről, a legtöbb focistával az edző egyenként is szokott beszélni. A legfontosabb az, hogy a játékosok megértsék, hogy hiába fiatalok, erősek és egészségesek, senki sem érintehetetlen.

Vermes párhuzamot vont a mostani helyzet és az Egyesült Államokat ért egyik legnagyobb katasztrófa, 2001. szeptember 11-e között. Idén lesz 19 éve, hogy támadás érte Amerikát, amikor gépeltérítők két gépet vezettek bele a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba, egyet a Pentagonba és egyes feltételezések szerint egyet a Fehér Házba is szántak volna, ám ez a gép Pennsylvania államban zuhant le. A géprablókkal együtt összesen 2995 ember vesztette életét, többségében civilek, valamint további több, mint 600 megsérült. A koronavírus, a 2020.03.18. 11.12-es adatok szerint, ami a koronavirus.gov.hu közölt, eddig 198 173 ember fertőződött meg világszerte, közölük 7954-en haltak meg, köztük egy magyar állampolgár is. Hatalmas katasztrófa mind a kettő, azonban a mostani helyzet valaminnyelve nehezebb az SKC edzője szerint, mivel 2001-ben a családok össze tudtak fogni és egymást erősíteni azzal, hogy együtt tudtak lenni a vész idején, azonban ez sok esetben nem lehetséges a jelen helyzetben, mert egymásra is veszélyt jelenthetnek.

 

UEFA: NB I-et és bolgár-magyart is érintő új döntések - NB1.hu

 

 

Sallói Dániel és Baráth Botond egyébként mind a ketten jól vannak, néhány napja az előbbi játékos a közösségi oldalán osztotta meg, ahogy Baráthal lábteniszeznek WC-papírokkal a 4 fal között.

Legfrissebb híreink