Koronavírus: eljárás indult a szabályszegő szurkolók miatt

Kemény büntetésre számíthatnak a klubok és az MLSZ.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Sok esetben nem tartották be a szurkolók az előírt távolságot a meccseken, komoly bírságokat szabhat ki a rendőrség a klubokra és az MLSZ-re - jelezte a ripost.hu.

A vizsgált találkozók zömében nem tartották be a szabályokat a drukkerek, két figyelmeztetés mellett nyolc esetben indított közigazgatási eljárást a rendőrség. Kátszázezer forinttól egészen kétmillió forintig terjedő bírságokat szabhat ki a rendőrség. Az eljárásokat a Hajdú-Bihar, a Szabolcs-Szatmár-Bereg, a Zala Megyei és a Budapesti Rendőr-főkapitányság indította, a két vizsgált NB I-es forduló ls a Magyar Kupa-döntő bizonyítékai alapján.

A ripost.hu rákérdezett továbbá arra is, hogy a kupafinálé előtt rendőri felvezetéssel az utcán gyülekező és vonuló több ezres Honvéd-tábort biztosító, végigkísérő rendőrök nem követtek-e el a meccsrendezőkéhez hasonló mulasztást, amikor nem követelték meg a kötelező távolságtartást. Az ORFK szerint a vonuló szurkolók egyenkénti igazoltatására az eset összes körülményét figyelembe véve nem volt lehetőség.

Legfrissebb híreink