Koronavírus: elhunyt a Honvéd egyik edzője

Hivatalos bejelentés.

Forrás: honvedfc.hu

Íme, a Honvéd szomorú bejelentése:

,,54 éves korábban örök nyugalomra lelt a Budapest Honvéd edzője

Gyászol a Honvéd-család: 54 éves korában elhunyt Isa Gábor, a Magyar Futball Akadémia edzője.

Isa Gábor Kispesten kezdett el futballozni, a Honvéd után pedig az Építők és BKV Előre csapataiban játszott. Utóbbi együtteseknél indult az edzői karrierje, majd 2004 és 2008 között a Honvéd utánpótláscsapatainál dolgozott. 2008 és 2013 között a Vasas Kubala Akadémia utánpótlásedzője volt, aztán visszatért Kispestre, s a mostani volt a nyolcadik szezonja az U15-ös csapat szakmai vezetőjeként. Az UEFA A-licences végzettséggel rendelkező Isa Gábor négy bajnoki címet szerzett a piros-feketékkel, a 2014–2015-ös idényben veretlenül lett első, és a Nike Kupa döntőjébe is bekerült a többek között Szendrei Norberttel, Schön Szabolccsal és Szerető Krisztoferrel felálló Honvéddal. A bajnoki aranyérmek megszerzése mellett több nemzetközi tornán is sikereket ért el a kispesti korosztályos csapatokkal, és volt az év edzője is a Magyar Futball Akadémián.

Isa Gábor együtteseiben megfordult a Honvéd mostani felnőttjátékosai közül Berla Attila, Bocskay Bertalan, Buna Gábor, Cipf Dominik, Erdélyi Botond, Kocsis Dominik, Kovács Nikolasz, Keresztes Noel, László Dávid, Májer Milán és Szendrei Norbert is.

Az MFA edzőjét másfél hete vitték kórházba koronavírus-fertőzéssel, ahol lélegeztetőgépre került, s bár a múlt héten úgy tűnt, javulhat az állapota, élete legnagyobb meccsét elveszítette, és az orvosok küzdelme ellenére hétfőn örök nyugalomra lelt.

Isa Gábort a Budapest Honvéd saját halottjának tekinti, temetéséről később adunk tájékoztatást.

Nyugodj békében, Gábor! Emléked szívünkben őrizzük!"

Legfrissebb híreink