Koronavírus: Böde csapatkapitányokkal beszélt

Paksiak nyilatkoztak a kialakult helyzetről.

Forrás: paksifc.hu

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség egy zárt kapus fordulót követően, a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében március 16-án felfüggesztette az NB I küzdelmeit, valamint a játékosok edzéslátogatásait is. 

A klub honlapjának beszámolója szerint az élet nem állt meg teljesen a Paksnál sem, a játékosok otthon is edzenek, valamint a kommunikáció is folyamatos maradt a labdarúgók között. "Mindenféleképpen jó döntés született, hiszen az egészség mindenek felett áll. Beszéltem több gárda csapatkapitányával, és a szüneteltetés témájában kivétel nélkül mindenki mindenkivel egyetértett. A csapaton belül folyamatos a kommunikáció, van csoportunk, ott írunk mindig egymásnak, kivel mi a helyzet. Edzésben tartjuk magunkat, és türelemmel várunk. Sajnos el kell fogadni a kialakult helyzetet, alkalmazkodni kell, és majd focizunk, amint lesz rá lehetőség" - fogalmazott Böde Dániel.

Eb: közleményt adott ki az MLSZ - Marco Rossi reagált - NB1.hu

 

Windecker József is felhívta a figyelmet arra, hogy nem a futball az első jelenleg. "Ahogy sokan megtették már, én is felhívnám a figyelmet az egészségre, tehát, aki teheti, maradjon otthon, tartsuk be az utasításokat, hiszen csak így lassíthatjuk a vírus terjedését.  Persze már most hiányzik a foci, és jó lenne minél előbb játszani, de be kell tartani szabályokat. Itthon edzem lelkiismeretesen a kapott programból, mivel mikor majd újraindulunk, készen kell állnunk az újbóli kemény küzdelmekre, amit a hátralévő nyolc forduló tartogat." Szabó János hozzátette: "Valahol rossz ilyet mondani, de örülök neki, hogy felfüggesztették a bajnokságot, hisz’ nincs fontosabb az egészségnél, még a foci sem lehet az. Ilyenkor senki nem tudna nyugodtan koncentrálni a focira… Én bent, a lakásban erősítek, a futást pedig a szabadban végzem a kapott programunk útmutatói alapján. Ha letisztázódik a mostani helyzet, biztos vagyok benne, hogy folytatjuk, amit - sportember lévén - természetesen várok.”

A Paks a 10., még éppen bennmaradást érő helyről várja az esetleges folytatást - a több győztes meccs miatt előzik meg a ZTE-t.

Legfrissebb híreink