Koronavírus: az olasz sportminiszter borúlátó jóslata

Akár már a héten végleges döntés születhet.

Forrás:

KITEKINTÉS A NAGYVILÁGBA!

OLASZORSZÁG

Az olasz sportminiszter szerint egyre rosszabbak a labdarúgó Serie A folytatásának esélyei, és ezzel kapcsolatban akár már a héten végleges döntés születhet.

Vincenzo Spadafora annak ellenére borúlátó, hogy hétfőn Giuseppe Conte miniszterelnök bejelentette: május 18-tól a profi csapatsportokban újra engedélyezett lesz a tréningezés. A labdarúgó élvonal küzdelmei március 9-e óta szünetelnek a koronavírus-járvány miatt, még 12 forduló van hátra, és az újrakezdés a jelenlegi remények szerint júniusban lesz lehetséges, zárt kapus mérkőzésekkel.

"Mindig elmondom, hogy az edzések újrakezdése egyáltalán nem jelenti azt, hogy biztosan folyatódni fog az idény" - fogalmazott Spadafora az LA7 televíziós csatornának, hangsúlyozva, hogy egyre kisebbnek látja az esélyeket a szezon további részének lebonyolítására. Egyúttal rámutatott: jelenleg bizonytalanság van, márpedig ennek megszüntetését azon országok példájában látja, ahol befejezettnek nyilvánították a futballidényt.

"A tréningekhez való visszatérés fontos jel, ám a klubelnökök helyében inkább a következő kiírással foglalkoznék" - tette hozzá.

Az öt európai topbajnokság - a spanyol, az olasz, az angol, a német és a francia - közül eddig csak az utóbbi, a Ligue 1 küzdelmeit nyilvánították befejezettnek. A sportminiszter úgy vélekedett, ez mintát jelenthet Olaszországnak és a kontinens többi országának.

Előre tekintve elmondta, a Serie A vezető testülete pénteken tart rendkívüli ülést, akár már ezen döntés születhet az idény további részével kapcsolatban.

Olaszországban 200 ezer fölé nőtt a világjárvány fertőzöttjeinek száma, a halálos áldozatoké pedig több mint 27 ezer. Az országban csökkent az aktív fertőzöttek száma, így a római kormány a nagyon lassú és fokozatos enyhítés útját választotta, még hetekig fenntartva a szigorú korlátozásokat.

Legfrissebb híreink