Koronavírus: a Vasas és az Újpest után most Honvéd-maszkokat hamisítottak

Három éve a Budai Várban történt hasonló.

Forrás: Honvéd/Facebook (képünk illusztráció)

Embereket tesz súlyos beteggé vagy öl meg, gazdaságokat, megélhetéseket tesz tönkre szerte a világon a COVID-19.

A koronavírus-járvány napjaink egyik legbrutálisabb fenyegetése a többrétegű hatásai miatt, viszont mégis vannak, akik ilyenkor nem a pozitív emberi cselekedeteikkel, hanem nyerészkedéssel hívják föl magukra a figyelmet.

A szervezett szurkolói társadalom tagjai (és egyébként a klubok is) hosszú hetek óta erőn felül teljesítve (fizikailag és anyagilag egyaránt) segítik minden egyes áldott nap a frontvonalban harcolókat, míg mások megvezetik őket és gyakorlatilag meglopják a saját klubjaikat.

Már írtunk arról, hogy a Vasas legyártatott rengeteg maszkot, amiket ingyen adott azóta a szurkolóinak, de bizonyos illető 1300 forintért kezdte el árulni a Vasas nevével és címerével ellátottakat. 

Koronavírus: újabb kemény fejlemények a Vasas-maszkokról - NB1.hu

 

De mint azt Berta Csaba, az Újpest FC ügyvezetője az nb1.hu-nak adott interjújában elmondta, ugyanez az illető eljátszott hasonlót Újpesten is, ami döntően hozzájárult ahhoz, hogy a focicsapat címert változtatott, ami hatalmas indulatokat váltott ki Újpesten, több tüntetéssel és lelátói bojkottal.

EXKLUZÍV: Bajnoki cím vagy régi címer? - interjú az Újpest ügyvezetőjével - NB1.hu

 

És most itt az újabb, szintén sajnálatos és elítélendő eset, mert valaki a Honvéd nevével és címerével ellátott maszkokkal kezdett el kereskedni a vészhelyzet idején.

Azok után, hogy az Operatív Törzs bejelentette már hetekkel ezelőtt, hogy mindenki, aki a járvánnyal kapcsolatosan nyerészkedni próbál, súlyos büntetésbe részesíti.

De ugorjunk vissza nagyjából 3 évet az időben, mielőtt rátérnénk a legújabb, kispesti fejleményekre.

A Budai Várban található borfesztiválon lettek figyelmesek illetékesek arra, hogy a Honvéd nevével, címerével ellátott termékeket árusít valaki, az nb1.hu úgy értesült, még maga a TEK is részt vett a nyomozásban. Úgy tudjuk az elkövetőt olyan súlyosan bírságolták meg, hogy annak a számára keserédes hatásait még a mai napig is nyögi.

 

A klubok (zenekarok, egyebek) neveivel, címereivel történő árusítást csak azok tehetik meg, akik a klubbal (zenekarok, egyebek) vezetőivel hivatalos szerződést kötnek erről.

 

Íme, a kispesti ajándékbolt közleménye:

„Érdekesség!
Mást sem látok a facén, csak Honvéd logós maszkokat. Árulja boldog, boldogtalan..
Bevallom 11 éve vagyok a Bp. Honvéd Ajándékboltja, bevallom mindig fizettem a logóhasználatért.
Eddig úgy tudtam én vagyok a kizárólagos, persze ez nem a végtelen időkig van így, de egyenlőre ismeretem szerint így van.
Még az sem gondolnám, hogy ezek a megosztott maszkok szebbek, mint az általunk forgalmazott termékek, de még ha a miénk csúnyább is jelenleg ez a hivatalos.
Valamiért elterjedt, hogy minden retorzió nélkül hamísítható a Honvéd logó.
Nos, nem…
Tudom kik osztották, tudom kik árulják, ezért hétfőn feljelentést teszek a XIX. Kerületi Rendőrségen.
Még azt is elárulom, ha nálam vásárolod meg minden darabért jutalékot fizetek a klubbnak, így bevételt biztosítok csapatunknak. Talán nem ebből jönnek Neymárok, talán nem ebből érkezhet Jürgen Klopp, de úgy gondolom így tisztességes.
Te döntöd el kitől vásárolsz!
CS.A.K!”

Érdekesség, hogy azok a bejegyzések, melyekben a Honvéd-maszkokat reklámozták (ismételjük, engedély nélkül és kereskedelmi, azaz haszonszerzési céllal), már eltűntek a Facebookról, csak az nem, amiben az ajándékbolt vezetője fellépést ítélt meg ellenük.

Azaz, már attól megijedtek...

Legfrissebb híreink