Koronavírus: a magyar válogatott klubja McDrive-módszert alkalmazna

Új szintre kerülhetne átmenetileg a közösségi szurkolás.

Forrás: FC Midtjylland

KITEKINTÉS A NAGYVILÁGBA

A dán Szuperliga is szünetel jelenleg a globális koronavírus-járvány miatt. Az ottani pontvadászatot 24 forduló után 12 ponttal vezető FC Midtjylland (ebben a csapatban játszik, már ha nem sérült, a magyar válogatott Korcsmár Zsolt) érdekes megoldási javaslattal állt elő a folytatás utáni, esetleg még zárt kapus meccsekkel kapcsolatban.

A komplexum parkolóját alakítanák át úgy, hogy akár 10-12 ezer autót is el tudjanak helyezni benne, hogy a stadionra felszerelt óriási kivetítőket mindenki láthassa.

Korcsmár Zsolt lehet, hogy otthagyja Dániát - NB1.hu

 

A mérkőzés atmoszférája kapcsán tárgyalnának rádióállomásokkal, hogy egy adott frekvencián lehessen mindent hallani – vette észre a hírt az Origo.

Az nb1.hu viszont tovább gondolta a sztorit!

Ha azt vesszük, hogy 4-5 ember lehet egy verdában, közös a szurkolás és tényleg be lehet azt játszani a stadionba, akkor tömött autók esetében (ez persze nem garantált, hiszen a stadionja is 11.432 férőhelyes „csak” és nem véletlenól...), akár 40-50 ezer szurkoló is összegyűlhetne a legjobb esetben, ami parádés hangulatot eredményezhetne.

Jegyet persze nyilván lehetne vetetni a drukkerekkel, így bevétele is lehetne a klubnak.

Kint is lehetne egyébként szurkolói élőképeket csinálni, talán még óvatosan pirotechnikai eszközöket is bevetni a szurkoláshoz. Persze a közterületre érvényes jogszabályok ezt azért nem igazán engedik, de a stadionokban sem szokták, ebben az esetben viszont nem a klubokat érintené a büntetés, ha lennének...

Működhetne a büfé is, lehetne árulni ajándéktárgyakat is, hogy még több bevétele legyen a klubnak.

Az már persze más kérdés, hogy sportszerűtlen rigmusok esetén mi történne, mert azok sem a stadionon belül hangoznak fel, de behallatszanának, akkor meg lehetne szakítani a rádióadást, hogy ne kelljen büntetéseket fizetnie az egyesületnek.

Nyilván a módszert nemcsak Korcsmárék klubja, hanem más gárdák is hasznosíthatják majd, olyan klubok is, melyek nem engedik, hogy a lelátóra alkoholos befolyáltság alatt lévők bemenjenek, így ha az elveiket érvényesíteni akarják, akkor ezt a szabályt az autós szurkolói zónákra is ki kell, hogy terjesszék.

Egyébként tudott dolog, hogy a zárt kapus sportesemény alapesetben a sport ellensége, most viszont a járvány miatt érhető, ha csak így lesznek majd eleinte meccsek. Később viszont el lehetne kezdeni beengedni a drukkereket (vagy egyből), nem nagy számban, betartva a távolságtartási előírásokat, de a helyzet javulásával, egyre többeket.

Legfrissebb híreink