Korhut a kezdőben, Dibusz és Bogdán felezni fognak

Telki - Bernd Storck a labdabirtoklásban szeretne előrelépni.

Forrás: mlsz.hu

Bernd Storck szövetségi kapitány és a magyar válogatott két tagja, Gera Zoltán és Fiola Attila péntek délután Telkiben tartotta meg a szombati Magyarország-Horvátország válogatott mérkőzés hivatalos sajtótájékoztatóját.

 

- Jól sikerült a felkészülésünk, jó hangulatban teltek az elmúlt napok, remek pályán edzhettünk, minden feltétel adott volt a minőségi munkához. A horvátokat nem kell senkinek bemutatni, világklasszis csapatról, szuper játékosokról beszélünk. Jó erőfelmérő a csapat számára a szombati mérkőzés, nagy kihívás lesz mindenkinek, kíváncsian várom, hogyan teljesít a csapat. - mondta Gera Zoltán. - A Ferencvárossal nagyon jól állunk, lassan bajnokok leszünk. Egy játékosnak nem mindegy, hogy milyen lelkiállapotban jön a válogatottba, de ezt félre kell tenni. Itt nincs Fradi, vagy Puskás Akadémia. A magyar válogatott játékosai vagyunk

 

A sajtótájékoztatón Fiola Attila kitért a labdabirtoklás kérdésére: - A horvátok ellen nagyon nehéz lesz birtokolni a labdát, mert remek képességű játékosokkal állunk majd szemben, de bízunk benne, hogy a saját játékunkat tudjuk majd játszani, és megtartjuk a labdákat. Annak ellenére, hogy ezúttal nem az eredmény az elsődleges, nagyon fontos, hogy jól szerepeljünk a mérkőzésen. Egy meccsen bárkit meg lehet verni, azon leszünk, hogy megnyerjük a mérkőzést a világklasszisokkal felálló horvátok ellen - mondta a válogatott jobbhátvédje, aki elárulta: külön is felkészült a szerdán, Izrael ellen gólt is szerző Ivan Perisic játékából, mert várhatóan vele kerül szembe legtöbbször a mérkőzésen.

 

Bernd Storck a horvátok elleni, szombati mérkőzéssel kapcsolatban elmondta: a csapat minden tagja nagyon várja a találkozót, amelyen a játékosok szeretnék jó játékkal megörvendeztetni a közönséget.

 

- Telt ház előtt lépünk pályára, ez mindig nagyszerű érzés, már csak ezért is nagyon várjuk a szombati összecsapást. Nem szabad elfelejteni, hogy nagyon erős rivális ellen játsszunk, de mi szeretnénk megörvendeztetni a szurkolókat, és megköszönni azt a támogatást, amit a tétmérkőzéseken kaptunk tőlük. Részben nekik köszönhető, hogy kijutottunk Franciaországba. Az elvárások nagyok a szurkolók részéről, ezért szeretnénk a legjobb formánkat hozni, a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. Ugyanakkor ne feledjük, hogy honnan jövünk, a célunk ezért az, hogy bebizonyítsuk: vagyunk olyan szinten, sőt magasabban is, mint ősszel, a norvégok ellen - fogalmazott a kapitány.

 

Bernd Storck hozzátette: bár nem szokott előre elárulni részleteket a kezdőcsapatról, annyit mégis elmond, hogy Dibusz Dénes és Bogdán Ádám is egy-egy félidőt kap a mérkőzésen a kapuban, Kádár Tamás sérülését követően pedig Korhut Mihály szerepel a védelem bal oldalán. A kerettagok közül a szintén sérüléssel bajlódó Pintér Ádám sem játszhat a mérkőzésen.

 

- A mérkőzés jó alkalom lesz néhány játékos kipróbálására, elsősorban a második félidőt használjuk fel erre - tette hozzá a szövetségi kapitány. - Már egyeztettem a játékosokkal arról, hogy ki számíthat játéklehetőségre csereként, aki most nem lép pályára, májusban bizonyíthat nemzetközi mérkőzésen. E két találkozó alapján alakul ki a szűkebb Európa-bajnoki keret. Az elmúlt egy év azt bizonyította, hogy jól fejlődik a csapat, elsősorban a folyamatosa előrelépésre helyeztük eddig a hangsúlyt, a felkészülési mérkőzésekből pedig újabb tanulságokat tudunk majd levonni. Az elmúlt időszakban sokat fejlődtünk labdabirtoklásban, ebből a szempontból elégedett voltam azzal, amit az elmúlt napok edzésein láttam. Ezt szeretném viszontlátni szombaton, és ha sikerül, biztos vagyok benne, hogy jó mérkőzést fogunk játszani a horvátok ellen.

Legfrissebb híreink