Korcsmár: „A posztomon lévő játékosok jó teljesítményt nyújtanak”

Budapest – A piros-kékek védője szeretne visszakerülni a magyar válogatottba.

Forrás: vasasfc.hu

Az OTP Bank Liga 32. fordulójában a Vasas élet-halál meccsen 1-0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát Korcsmár Zsolt korai találatával. Az angyalföldi csapat legjobbja a mérkőzés után nyilatkozott az nb1.hu-nak az utolsó, MTK elleni megmérettetésről, arról, hogy követik-e majd a PAFC-Honvéd meccset, és persze a válogatott kerettagság is szóba került.

 

– Hajtós meccset játszottunk, a korai gól megadta az alaphangulatot – mondta az angyalföldi gólszerző. – Nem tudtak rajtunk fogást találni, bár voltak átlövéseik és veszélyes beadásaik, de nem éreztem azt, hogy nagy átütőerő lenne bennük. A csapat ma jelesre vizsgázott akaratból, illetve küzdeni tudásból. Örülök, hogy ez elég volt ahhoz, hogy itthon tartsuk a három pontot.

 

Korcsmár Zsolt legutóbb hat évvel ezelőtt szerzett gólt az NB I-ben.

 

– Pont a Vasas ellen játszottunk, és az én gólommal nyertünk egy nullára a Vasas ellen az utolsó fordulóban, az utolsó újpesti meccsemen, mielőtt külföldre szerződtem volna.  

 

A Vasas a 60. percig eldönthette volna a mérkőzést, de nem tudta megrúgni a második gólt. Az utolsó fél órában már a Puskás Akadémia akarata érvényesült.

 

– Kicsit magunkat hoztuk nehéz helyzetbe, mert ha megrúgjuk a második gólt, akkor hamar eldönthettük volna, de szeretünk izgalmakat okozni a szurkolóinknak – folytatta Korcsmár Zsolt. – A bajnokságban is hamarabb kiharcolhattuk volna a bennmaradást, de mindig valami közbejött. Akár egy kimaradt helyzet, olyan is volt, hogy leadtuk az előnyt. Bízom benne minden jó, ha a vége jó alapon, hogy sikerül bennmaradunk. Van még egy meccsünk, amire ugyanilyen elszántsággal és akarattal kell kimennünk, bízom benne, hogy szép nyarunk lesz.

 

 

A mérkőzés alatt nem nagyon lehetett észlelni, hogy a Vasas szurkolók a Honvéd-Békéscsaba mérkőzéssel foglalkoznának. De mi van a játékosokkal?

 

– A meccs után tudtam meg, hogy a Honvéd nyerni tudott. Nyilván jó dolog, hogy az egyik riválisunkat le tudtuk szakítani, de még mindig ugyanott vagyunk. A saját kezünkben van a sorsunk, meg kell nyernünk az utolsó meccset, és biztosan bennmaradunk.

 

A mérkőzés után a Vasas edzője, Micahel Oenning is kiemelte Korcsmár Zsolt teljesítményét, aki válogatott formában játszott.

 

– Nagyon szeretnék visszakerülni, de nem könnyű a dolgom. Nem csapkodhatom az asztalt, mert a posztomon lévő játékosok jó teljesítményt nyújtanak. Próbálok olyan teljesítményt nyújtani, hogy felfigyeljen rám a mester és visszakerülhessek rövid időn belül.

 

Korcsmár Zsolthoz kapcsolódik a hír, hogy a Nemzeti Sport értesülése szerint a lengyel bajnokságban szereplő Lech Poznan játékosmegfigyelője a helyszínen tekintette meg a szombati mérkőzést.

 

A lengyel klub megfigyelője elsősorban a Vasas 24-szeres válogatott játékosára, a győztes gólt szerző Korcsmár Zsoltra volt kíváncsi, az ő szerződtetése már korábban is szóba került a klubnál. A Lech Poznannál a nyáron változások várhatók belső védő poszton, az egyik játékosnak lejár a szerződése egy másikat pedig eladhat a klub.

 

Kádár Tamással inkább balhátvédként számolnak a lengyelek, így nem lenne riválisa Korcsmárnak, aki az értesüléseink szerint jó benyomást tett a megfigyelőre – de elképzelhető, hogy újabb meccsen is megfigyelik még.

Legfrissebb híreink