Konkurenciaharc a Kispestnél, pszichés gondok a Puskás Akadémiánál

Mindkét csapatot sújtotta a koronavírus.

Forrás: honvedfc.hu

A 12. forduló utolsó meccsén a Honvéd a Puskás Akadémiát látja vendégül. Két és fél héttel ezelőtt a Puskás Akadémia 1-0-s győzelmet aratott a kispestiek ellen a Pancho Arénában. A fővárosiak a tizenegyedik helyen állnak jelenleg a táblázaton kilenc pontjuknak köszönhetően. Az előző fordulóban a Fradi ellen nem tudott meglepetést okozni Bódog Tamás csapata.

"Természetesen csalódottak voltunk a Ferencváros elleni mérkőzést követően, de azt is látni lehetett, hogy a játékunk rendben volt, jól futballoztunk, helyzeteink voltak, agresszív volt a csapat, erre van szükség a pályán. Tisztában vagyunk azzal, hogy hol állunk a tabellán, amin mindenképpen javítani akarunk.

 

Mivel egyre többen jönnek vissza a betegségből, ezért egyre nagyobb a konkurenciaharc a csapatba kerülésért, ez löki előre az egész társaságot.

 

Felesleges arról beszélni, hogy mi miatt alakultak így az eredmények, az biztos, hogy az évből hátralevő hat mérkőzésen lehetőségünk van arra, hogy javítsunk a pozíciónkon, meg akarjuk mutatni, hogy ez a helyezés nem reális. Motiváltak a játékosok, a vasárnapi mérkőzés az, ahol most már mindenképpen pontokat kell gyűjtenünk, és ennek szellemében készültünk egész héten" - fogalmazott a Honvéd mestere a klub hivatalos weboldalának.

A Puskás Akadémia az MTK legyőzésével vetett véget a pocsék szériájának. Hornyák Zsolt szerint a koronavírus miatt pszichés problémák keletkeztek a felcsúti csapatnál, de már látszik a fény az alagút végén.

"Nagyon örömteli, hogy sikerült egy kicsit összerázódnunk, ebben a válogatott szünet sokat segített – azt várom el a fiúktól, hogy ez a pozitív folyamat tovább folytatódjék, és stabilizáljuk a jó teljesítményt.

 

A koronavírus leginkább pszichés szempontból viselt meg bennünket; ezen próbálunk napról napra javítani.

 

Tudjuk, hogy a Honvéd jó játékerőt képvisel, s abban, hogy eléggé rapszodikusnak tűnnek, szerepe lehet annak is, hogy őket is megviselte a járvány. Most már visszajövőben vannak a játékosaik, és a legutóbbi meccsükön a Ferencváros ellen is megmutatták az erejüket, épp ezért nem számítok könnyű összecsapásra. Ugyanakkor bízom benne, hogy jól felkészülten utazunk Budapestre, és ha a hozzáállás is megfelelő lesz, akkor sikert aratunk a vasárnapi találkozón" - vélekedett Hornyák.

Az örökmérleg alapján kevés esélye lesz a pontszerzésre a felcsútiaknak, hiszen a Honvéd otthonában eddig négyszer szenvedtek vereséget, emellett két találkozó döntetlennel zárult. Bár azt szokták mondani, hogy minden sorozat egyszer megszakad...

A Budapest Honvéd-Puskás Akadémia találkozó 18.45-kor kezdődik. Az összecsapást majd Pillók Ádám fogja vezetni. 

Legfrissebb híreink