Kondás nem hiszi el, Rogan távozókról beszélt - REAKCIÓK

Bódog és Osztermájer öröme, Feczkó bánata, Kondás jövője kérdéses.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Kiesett a Debrecen az NB I-ből 27 év után, amiről a DVSC-Paks meccs döntött, hiszen az Újpest és a Kisvárda is kivívta a saját meccsén a bentmaradást. Kondás Elemér nagyon csalódott volt a meccs után, de Osztármájer Gábornak sem volt felhőtlen az öröme. Feczkó Tamás szerint a szezon végére elfáradt a DVTK, míg Bódog Tamás szerint elérte a Kisvárda a célját. Predrag Rogan az 5-0-ás siker után kiemelte, hogy nem az ő érdeme a hatodik hely, hanem a játékosaié.

DVSC-Paks 1-1

Kondás Elemér (DVSC): ,,Rendkívül szomorú vagy és sajnálom a közönségünket, a szurkolóinkat, hogy nem tudtuk megnyerni ezt a találkozót. Nyilván több sebből véreztünk, akit lehetett azt becseréltük, aki hadra fogható volt, sőt még azt is, aki nem, hátha sikerül betalálnunk. Itt a végén akár még meg is lehetett volna a győzelem, kapufát lőttünk, lefelé pattant a labda, de ezek szerint nem volt bent. Ilyen idegállapotban nyilván nagyon nehéz játszani. A játékosok küzdöttek, a játékkal voltak problémák, de mindent megtettek a győzelemért, ez a mai napon nem sikerült. Magam részéről nagyon csalódott vagyok, mert el sem tudtam képzelni, hogy a csapat ki fog esni."

Kondás Elemér elmondta továbbá, hogy nem tud mit mondani a holnapról, mert erre a hat meccsre szólt a szerződése. Azért vállalta el, mert imádja a Lokit.

Security Check Required

(null)

Osztermájer Gábor (Paks): ,,Nagyon nehéz mérkőzésnek néztünk elébe, ez látszott is. Végig nagy iramú mérkőzés volt, mindkét csapat beleadott mindent. Az 1-0ás vezetésünk után több meccslabdát is elhibáztunk, gondolok itt a 43. percre, amikor három az egyben vezettük az utolsó védőre a labdát. Volt még a második félidőben is 3-4. Nagyon boldog vagyok, hogy bennmaradtunk, csak dühös voltam abban a pillanatban és még most is az vagyok. Tulajdonképpen saját magunknak tettük nehézzé ezt a meccset. A Debrecen a végén mindent megtett, ahogy azt szokás, a vége az melegre sikeredett. Én azt nem értem, hogy nálunk vannak 34 éves játékosok és nem tudják a játékhelyzeteket lejátszani döntő helyzetben, az baj. Ettől függetlenül, happy end lett a vége."

Security Check Required

(null)

DVTK-Kisvárda 0-2

Feczkó Tamás (DVTK): ,,Csalódott vagyok, mert ha ma nyerünk, akkor valószínűleg az ötödik helyen végzünk, ami a klubtörténet második legjobb eredménye. Megérdemelték volna a szurkolók, és a csapat is. A végére azonban fizikálisan, szerencsében és góllövésben is elfogytunk. Volt már nekünk is ilyen meccsünk, amikor egyszer lőttünk kapura, és győztünk 1-0-ra, ma a Kisvárdának sikerült két lövéssel 2-0-ra nyerni. Kétszer álltunk szemben a kapussal, kapufát lőttünk - ahogy az elmúlt hetekben, úgy ma is kifelé pattant a labda - , rúgtunk vagy harminc szögletet, végig az ellenfél térfelén játszottunk. Azonban nem tudtunk ma gólt szerezni, ami rányomta a bélyegét a mérkőzésre. A szünetben támadásban váltottunk, bejött Molnár Gábor, mert tudtuk, folyamatosan támadásban leszünk, és teret nyitottunk neki. Több ziccerpasszt láthattunk, de több átlövés kellett volna, ezek sajnos elmaradtak. Három saját nevelésű fiatal kezdett, Orosz Donát 17 és fél éves, Szűcs Kornél 18 és fél, Korbély Kristóf pedig 20. A legfiatalabb nem tudta kezelni a rá nehezedő nyomást vagy a helyzetet, kétszer aláfutott a labdának, amiből két gólt kaptunk, de egy fiatal játékában az ilyen mindig benne van. Ennek ellenére szép jövő áll előtte, biztos vagyok benne, sok diósgyőri győzelemnek lesz a részese. Természetes a szurkolók reakciója, az utolsó öt mérkőzésen megbuktunk, még ha a koronavírus-járvány miatt elrendelt szünetig tartó időszakba ötösre is teljesítettünk. Van mit javítani, de tudunk mire építeni, ma is a mezőny legfiatalabb átlagéletkorú csapatával álltunk ki, szép jövő áll a DVTK Labdarúgó Akadémia növendékei előtt.

Bódog Tamás (Kisvárda): ,,A mai a mérkőzésnek egyetlen egy célja volt, hogy győzzünk, és bennmaradjunk. Elértük a célunkat, minden kerek és tökéletes. Természetesen voltak hibák, a DVTK-nak is vannak erősségei, ez nem kérdés, de a játékosok végrehajtották, amit elterveztünk. Beletettek apait, anyait. A mentalitásuk brutális, öröm velük együtt dolgozni, egy rosszabb mérkőzés után is talpra állnak. Három nappal ezelőtt a 94. percben kaptunk egy gólt, ami tönkretehette volna az egész éves munkát, de egy fél nap alatt lerázták a hatalmas csalódást. Mindkét oldalon láttunk helyzeteket, kétségtelenül jókor jöttek a gólok, a munka meghozta a gyümölcsét, megérdemelten nyertünk. Jó érzés visszatérni Diósgyőrbe, sok ismerős arcot láttam. Sok sikert kívánok a DVTK-nak a következő szezonban, biztos vagyok benne, hogy ütőképes, jó csapatuk lesz!"

Újpest-Kaposvár 5-0

Predrag Rogan (Újpest): „Gondoltam-e, hogy a csapat a hatodik helyen végez? Igen, ezért jöttem, ezért az álomért és sikerült megvalósítani. De rögtön mondom, hogy nem is az én érdemem ez a mostani, hanem a játékosaimé. Ők érték el ezt a sikert, nekik kell gratulálni. Persze rajtuk kívül a szakmai stábnak, minden támogatónknak, szurkolónak, akik lelkes biztatással segítették a teljesítményünket. Megtettünk mindent, és biztos, hogy nem lesz problémamentes az elkövetkezendő időszak sem, hiszen változások lesznek a csapatszerkezetben. Lesznek, akik elmennek, lesznek játékosok, akik maradnak, újra fel kell építeni a csapatot. De mostanra mi egy család lettünk, igazi csapat, és ha bemennek az öltözőbe, akkor érzik ezt, egyszerűen jó a hangulat. Ezt a szellemet a pályán is láthattuk, ez az eredménye a ténykedésemnek.”

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink