Kondás Elemér szerint bármi megtörténhet az Európa-bajnokságon

Debrecen - Szakály Péter szerint, ha már kijutottunk, merjünk nagyot álmodni.

Forrás: dehir.hu

Pénteken este indul a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság. Az első mérkőzést a házigazda franciák játsszák a románok ellen. A Loki vezetőedzője, Kondás Elemér szerint bármi előfordulhat az EB-n, de nem születik meglepetés az első meccsen.

 

– Nyilván nagyon örülök, hogy kijutott a magyar válogatott az Európa-bajnokságra. Bizakodó vagyok, hiszen egy világversenyen bármi előfordulhat – mondta Kondás Elemér a debreceni klub honlapjának. – Azt gondolom, sok minden múlik majd a csapatok felkészülésén. Szeretnénk mi is, ha jól szerepelnének a mieink, igaz nem egyszerű a csoportunk, hiszen az ellenfeleink eddigi eredményei mind figyelemre méltóak. Reméljük, sikerül olyan teljesítményt nyújtani a magyaroknak, amire felfigyelnek Európában. Örülünk, hogy Korhut Misi is ott van a keretben, de még boldogabbak lennénk, ha a lehetőséget is megkapná és meg tudná állni a helyét. Sok jó csapat van egyébként, amely esélyes lehet a végső győztes pozícióra. A nyitómeccsen egyértelműen a francia válogatottnak áll a zászló, és ezt realizálni is fogják, hiszen jó játékosok alkotják a keretüket. Biztos vagyok benne, hogy a francia nemzeti tizenegy hibára fogja kényszeríteni a románokat. Az első meccs mindig fontos, főleg a házigazdának, akik jó erőkből állnak, és ezt ki is fogják használni.

Szakály Péter is nagyon várja már a hamarosan kezdődő Európa-bajnokságot. Mint elmondta, eljátszhat az együttes a továbbjutás gondolatával, de a realitás pár pont megszerzése.

 

– Eddig mindig olyan csapatoknak szurkoltam, mint a franciák vagy az angolok, de most szerencsére a magyarok is kint vannak az Eb-n. Én leszek az egyik legnagyobb magyar szurkoló, bízom benne, hogy sikerül továbbjutnunk a csoportból. Azt gondolom, a kontinensviadalon nincsen gyenge csapat. A realitás az, hogy a csoportkörben pontot, pontokat csípünk el. De ha már kijutottunk, merjünk nagyot álmodni – mondta Szakály Péter. – Eljátszhatunk a továbbjutás gondolatával is, hiszen egy kis szerencsével akár három-négy ponttal is tovább lehet menni. Tény, hogy nem mi vagyunk a favoritok, de azzal az egységes játékkal, amit mutattunk a selejtezősorozat végén és a pótselejtezőn, bármi megtörténhet. Külön büszkeség Debrecennek és a csapatnak, hogy Korhut Misi is ott van a keretben, és képvisel minket. Megérdemli, hisz amikor beválogatták, tudott élni a lehetőséggel. Lehet, nem ő fog kezdeni a meccseken, de van benne annyi kurázsi, ha lehetőséget kap, megmutatja, hogy helye van a nemzeti tizenegyben.

 

A Loki középpályása elárulta, a magyaron kívül melyik csapatnak szurkol a péntek este rajtoló Európa-bajnokságon.

 

–  Régen a franciáknak szurkoltam, az elmúlt években a németeknek, most viszont azt érzem, hogy akár az angolok is ott lehetnek a végén. Tetszik az a generációváltás, ami az utóbbi időben végbe ment náluk. Ott vannak a belgák is, akik fiatalok, mégis ütőképesek. A franciák nyilván különösen motiváltak lesznek házigazdaként. Ha egy csapatot kell választanom, akkor az angoloknak szurkolok, természetesen a magyarok után. Próbáljuk úgy alakítani az edzéseket, hogy hazaérjünk a meccsek kezdetére, szerencsére a szakmai stáb is partner ebben. Nagy valószínűséggel lesz olyan, hogy összeülünk majd a srácokkal, és együtt szurkolunk hazánk nemzeti csapatának.

Legfrissebb híreink