Kondás drámai meccsen mutatkozott be - reakciók

Fel tudott nőni a feladathoz az NB II-es csapat.

Forrás: eto.hu

Úgy látszik, hogy a Magyar Kupa 8. fordulója a drámákról lesz emlékezetes. Nem képez ez alól kivételt a Győri ETO - Mezőkövesd mérkőzés sem.

A mérkőzés előtti utolsó pillanatokban cserélte le edzőjét a Győr. Boér Gábor helyére Kondás Elemér érkezett a DEAC-tól, így ezen a meccsen debütált a frissen kinevezett tréner.

A rendes játékidőben nem tudták eldönteni a továbbjutást a csapatok. Az első félidőben 1-1 gólt szereztek a felek, hazai oldalról Szánthó volt eredményes a 33. percben, míg vendégről Eperjesi a 10-ben. A második játékrészre már nem jutottak találatok, így következhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás.

A hosszabbítás első félidejében megszerezte a vezetést a Győr, Bagi révén a 103. percben. Az NB II-es csapat alig több, mint negyed órára volt a továbbjutástól, ám ekkor jött a fordulóban már szokásossá vált dráma. A 112. percben tizenegyeshez jutott a Mezőkövesd, melyet Berecz értékesített, ezzel egalizálva az állást.

5 perccel később már vezettek a vendégek, Zivzivadze szerezte meg a mindent eldöntő találatot. Az ETO már nem tudott visszajönni a mérkőzésbe, ráadásul Vashkeba-t még ki is állította a játékvezető a 118. percben.

Az edzők így nyilatkoztak a mérkőzés után:

Kondás Elemér (Győr): ,,Többet kaptam a játékosoktól, mint amit vártam, és nem érdemeltük meg a kiesést. A vezetést is sikerült megszerezni, de a végére elfáradt a csapat. A végeredményt az utolsó pillanatokban a rutin döntötte le a vendégek javára."

Kuttor Attila (Mezőkövesd): ,,Remek kupamérkőzés volt, rengeteg fordulattal, izgalommal, gólokkal, összességében megérdemelten nyertünk."

Ezzel a Mezőkövesd jutott a legjobb 16 csapat közé, következő ellenfelük az Ózdi KSC/Kaposvári Rákóczi FC továbbjutója lesz. A Győrnek erre az évre véget ért a Magyar Kupa, ám emelt fővel estek ki a sorozatból.

Legfrissebb híreink