Komoly tettre készül Szabics Imre a Fehérvárral

Boris nagyon hiányolja a szurkolókat.

Forrás: molfehervarfc.hu

Ma eldől, hogy ki lesz az Újpest ellenfele a Magyar Kupa döntőjében, összecsap az MTK és a MOL Fehérvár FC.

Ha bajnokságban lejátszott meccsekből indulunk ki, akkor az MTK a párharc esélye, hiszen a fővárosi csapat ebben a szezonban mind a két találkozót megnyerte, Budapesten 3-1-re, Székesfehérváron pedig 2-1-re nyert. A Kupában először játszik hazai pályán Michael Boris csapata, eddig a 43. sz. Építőket, a Bátaszéket, a Kazincbarcikát, a Tállyát és a Debreceni VSC-t búcsúztatta. A német tréner így nyilatkozott a találkozó előtt:

,,Fontos ez a sorozat számunkra, és mindig szeretnénk jól teljesíteni. Múlt évben kapott gól nélkül estünk ki tizenegyesekkel, ezért mindenképp szeretnénk idén visszajutni a Puskás Arénába, ami a döntőt jelenti."

A szurkolókról ezt mondta el Boris:

,,Természetesen, minden meccs jobb velük. Mindenki hiányolja őket, a góloknál az ünneplés nem olyan, mint a szurkolókkal. Egy stadion valósággal fel tud robbanni, ha sokan vannak kint a meccsen, és valaki gólt szerez. Nagyon hiányoznak."

A Vidi számára a Magyar Kupa az egyetlen esély arra, hogy idén nyerjen valamit, hiszen a bajnoki címet idén is nagyon nagy valószínűséggel a Fradi szerzi meg. Ebben a sorozatban eddig a Tiszaföldvárt, a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő alakulatát, a Vasast és a Budafokot ejtette ki a Fehérvár. Szabics Imre szerint nem az ő csapata a továbbjutás esélyese:

,,Abban a helyzetben, amiben most van a Vidi, minden találkozónak döntő jelentősége van, és ez természetesen fokozottan igaz a kupameccsre. A célunk természetesen a Magyar Kupa megnyerése, és mindent meg is fogunk tenni érte. Sportemberként kötelességünk a győzelemért harcolni, különösen úgy, hogy véleményem szerint az MTK a továbbjutás esélyese. Ahogy mondtam, mi jól rajtoltunk ugyan, de még csak néhány közös lépésen vagyunk túl a fiúkkal, ezért gondolom úgy, hogy komoly tett lenne a csapatomtól, ha sikerülne kiejteni a kiváló játékosokból álló MTK-t."

MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ

18.30: MTK Budapest–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport)

A továbbjutás egyetlen találkozón dől el, a győztes az Újpesttel mérkőzik meg a döntőben május 3-án, a Puskás Arénában.

Legfrissebb híreink