Komoly pofonba futott bele az U19-es válogatottunk

Kína - Nem sok sanszot adott az ellenfél.

U19-es válogatottunk a házigazda kínaiakkal mérkőzött meg a chengdui Panda Kupa első játéknapján, a hazaiak mindkét félidőben két-két gólt szerezve magabiztosan megnyerték a találkozót - írja az mlsz.hu.
 
A tavaszi Eb-selejtező elitkörben szereplő magyar U19-es válogatott szinte teljesen kicserélődött a kínai Panda Kupára, a csapat hiányzóit a jelenlegi U18-as korosztály játékosaival egészítette ki a szakmai stáb. A hétfő esti megérkezést követő másfél napban a stábnak a játékosok frissítése, a hatórás időeltolódáshoz való alkalmazkodás segítése volt az egyik fontos feladata, egyetlen edzés maradt arra, hogy az új labdarúgók is megismerjék a válogatott taktikáját, és megpróbáljanak beilleszkedni a csapatba.
 
A házigazda kínaiak elleni mérkőzés első félideje alátámasztotta, hogy kevés volt az idő a fentiek megvalósítására. A játékosok igyekeztek betartani a szakmai stáb taktikára vonatkozó kéréseit, de a hazaiak frissebben futballoztak, több veszélyes akciót vezettek, mint a mieink. Az első félórában igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani, de a 37. percben elég volt egyetlen koncentrációs kihagyás, és máris megszerezték a vezetést: egy jobb oldali szöglet után Jiang Shenglong érkezett középen, és fejelt a kapu bal oldalába (1-0). A 42. percben egy védelmi hibát használtak ki a kínaiak, egy jobb oldali beadást követően Guo Tianyu érkezett középen, és a kapunk jobb oldalába pörgetett, 2-0-ra alakítva az állást.
 
A második félidő két magyar lehetőséggel kezdődött, és ezt követően is aktívabb volt a támadójátékunk, mint a szünet előtt, de az ellenfél kapuja előtti pontos megoldások hiányoztak a játékunkból, és a párharcokat sem tudtuk kellő hatékonysággal megnyerni. Bár a hazaiak sem dolgoztak ki komolyabb helyzeteket, egy átlövésből mégis betaláltak: a 85. percben Xu Lei 25 méterről lőtte ki a kapunk jobb alsó sarkát, 3-0-ra alakítva az állást. Az utolsó percekben eladtuk a labdát a saját tizenhatosunk előtt, a kínaiak ziccerben vitték a kapunkra a labdát, és nem is hibáztak, Tao Qianglong révén beállították a 4-0-ás végeredményt. A torna másik mérkőzésén Anglia 2-2-es döntetlent játszott a mieink pénteki ellenfele, Uruguay ellen.
 
Kína-Magyarország 4-0 (2-0)
 
Magyarország: Varga Ádám - Opavszky Balázs, Takács Zsombor, Mocsi Attila, Kiliti Róbert (Majnovics Martin, 65.) - Lustyik Levente (Terbe Botond, 46., Molnár Dominik, 72.), Mim Gergely - Krebsz Máté (Galacs Erik, 65.) , Daróczi Zoltán, Torvund Alexander - Timári Norman
 

Legfrissebb híreink