Komoly pofon: pechszériára panaszkodott a DVTK edzője

Nikolics szerint a fehérváriaknak a földön kell maradniuk.

Forrás:

A Diósgyőr ugyan egy korai góllal megszerezte a vezetést a MOL Fehérvár otthonában, de a fehérváriak végül kitömték ellenfelüket. Marko Nikolics együttese 5-1-es győzelmet aratott, így három meccset követően makulátlan mérleggel rendelkezik. A fehérváriak mestere természetesen örül a kiváló rajtnak, de elmondta, nem dőlhetnek hátra. Marko Nikolics a drukkereknek is köszönetet mondott a jó hangulat miatt.

 

 

"Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Három mérkőzés alatt kilenc pontot szereztünk, 11 gólt lőttünk, szóval jól sikerült a rajt.

De még nagyon a bajnokság elején vagyunk, szóval alázatosan, a földön maradva dolgoznunk kell tovább napról-napra.

 

A mérkőzés eleje elég hihetetlenül kezdődött számunkra, persze az ilyen hibák is benne vannak a futballban. Utána érthető módon elég idegessé vált a csapat, de sikerült hamar kiegyenlítenünk. A Diósgyőr agresszív futballja, sok szabálytalansággal eléggé megnehezítette a dolgunkat, de a szünetben mondtuk a csapatnak, hogy nyugodjanak meg és koncentráljanak a saját játékunkra. A második félidőben sok helyzetet alakítottunk ki, jöttek a gólok, sok szép akciót láthatott a közönség, akiknek köszönjük a biztatást, jó hangulat volt a stadionban az első perctől kezdve" - nyilatkozta Nikolics. 

Fernando Fernández szerint Brkovic kiállításáig tartották a lépést a hazaiakkal. Úgy véli, miután 10 emberre fogyatkoztak, bosszantó játékhelyzetekből kaptak gólokat.

"Két különböző mérkőzést láthattunk a mai napon - az egyiket a kiállítást megelőzően, a másikat utána. Petrjak jól oldotta meg azt a piros lapot eredményező szituációt, míg Brkovic elkerülhette volna. Ez kulcsmomentum volt, de sosem beszélek a játékvezetőről, ő így döntött, ez benne van a futballban. Ezzel együtt addig a pontig egyenlő volt a küzdelem, mi is kialakítottunk helyzeteket, viszont ami azután történt, amiatt mérges vagyok a játékosaimra. 10 emberrel nagyon komplikált a Vidi ellen játszani, de több folyamatosságot és agresszivitást várok el a játékosaimtól.

Könnyű gólokat kaptunk, az elsőt szabadrúgásból, a másodikat bedobásból, a harmadikat megintcsak szabadrúgásból...ilyeneket emberhátrányban sem szabad engednünk, ez csak koncentráció kérdése. Az egész estét úgy tudnám jellemezni, hogy minden rossz megtörtént, hiszen a bemelegítésnél megsérült Adukor, majd jött a kiállítás, aztán a végén gyors egymásutánban a kapott gólok" - mondta Fernando Fernández. 

 

Emlékeztető: 

 

MOL Fehérvár FC - Diósgyőri VTK 5-1 (1-1)
Székesfehérvár, 3586 néző, v.: Bogár
gólszerző:
Elek Á. (13.), Futács (53.), Danilovic (73. - öngól), Hodzic (75., 85.), illetve Prosser (1.)
sárga lap: Huszti (55.), Futács (68.), illetve Brkovic (26., 43.), Tajti (55.), Szabó B. (56.), Tóth B. (72.)
piros lap: Brkovic (43.)
Fehérvár: Kovácsik - Nego, Juhász R., Fiola, Hangya - Elek Á., Huszti (Hadzic 74.) - Kovács I., Milanov (Hodzic 72.), Petrjak - Futács (Pátkai 76.)
DVTK: Danilovic - Sestakov, Karan, Brkovic, Polgár - Márkvárt, Szabó B. (Tóth B. 60.) - Hasani, Tajti (Vági 74.), Zsolnai R. (Tamás M. 45.) - Prosser
    
A mérkőzés alaphangját megadta a gyors vendéggól, amely a 26. másodpercben esett: Prosser Dániel használta ki a hazai védelem hibáját.

 

 

A folytatásban a fehérváriak támadtak, a vendégek pedig gyors kontratámadásokat vezettek, amelyek után Prosser újabb gólokat lőhetett volna. Nem tette, a Fehérvár pedig büntetett: az egykori diósgyőri, Elek Ákos egy beívelést követően térddel a felső lécre továbbított, majd a kipattanót ollózva behúzta a kapuba.

 

 

Tovább rohamozott a hazai gárda, ám gólt a félidő végéig nem szerzett, ugyanakkor a Diósgyőr megfogyatkozott, miután Dusan Brkovic megkapta második sárga lapját. Fordulást követően azonnal kihasználta az emberelőnyt a Vidi, és megszerezte a vezetést, érdekesség, hogy a másik ex-diósgyőri, Futács Márkó volt eredményes.

 

Gól- és emberhátrányban sem állt be védekezni a vendégcsapat, s bátran lendült támadásba a megszerzett labdákkal. A Fehérvár negyedórával a vége előtt lezárta a nyitott kérdéseket, mert Danilovic öngóljával, illetve Armin Hodzic találatával háromgólosra növelte előnyét. A meccs végén Hodzic szerzett újabb gólt, s ezzel beállította az 5-1-es végeredményt.

Legfrissebb híreink