Komoly kritikákra reagált az egykori magyar szövetségi kapitány

Gerával is összerúgta a port.

Forrás: mlsz.hu

Erwin Koeman húsz mérkőzésen irányította a magyar válogatottat. A holland szakember utolsó meccse óriási zakóval zárult, a mieink 6-1-es vereséget szenvedtek a hollandoktól 2010-ben. Az amszterdami fiaskó előtt néhány nappal a németeket fogadtuk, a Nationalelf 3-0-ra diadalmaskodott a Puskás Ferenc Stadionban. Koeman legutóbb Omán szövetségi kapitányaként dolgozott, de tavaly decemberben menesztették posztjáról.

Koeman a Magyar Nemzetnek beszélt arról, hogy manapság is követi a magyar labdarúgás eseményeit. Elmondta, Kisteleki Istvánt, Szekeres Tamást vagy Máté Csabát évente legalább egyszer meglátogatja. Annak is örült, hogy a Ferencváros bejutott az Európa-liga csoportkörébe, valamint bízik benne, hogy a nemzeti együttesünk kvalifikálja magát a következő Európa-bajnokságra.

Ahogy fentebb már említettük Koeman két vereséggel búcsúzott a magyar együttestől. A fiaskók ellenére Koeman nem csalódott, szerinte a futballistáink megtapasztalhatták, hogy milyen szintet képviselnek az elit tagjai.

"Két olyan válogatottal volt előre lekötött meccsünk a szezon végén, amelyek javában készültek a dél-afrikai világbajnokságra. A németek és a későbbi vb-ezüstérmes hollandok is tele voltak világsztárokkal, sajnos nem voltunk velük egy súlycsoportban.

 

Mégsem bántam meg a meccseket, még ha vereség is lett a végük, mert a magyar játékosok testközelből tapasztalták, milyen szinten futballoznak a legjobbak. Hadd tegyem hozzá, voltak meccsek, amelyekre büszkék lehetünk, például a dánok koppenhágai legyőzésére" - fogalmazott Koeman.

 

Koeman sok kritikát kapott azért, mert túlzottan védekező stílusban játszott irányítása során a nemzeti együttes. Ő is elismerte, hogy a gárda játéka nem volt túl látványos.

"Olyan csapatot örököltem az elődömtől (Várhidi Pétertől – a szerk.), amely nem éppen a stabilitásáról volt híres, és a védekezésben is voltak nehézségei. Meg kellett szerveznünk a játékot, gyakran „hamis kilencessel” álltunk fel. Nem állítom, hogy látványosan futballoztunk, azt viszont igen, hogy ha 2009-ben a svédek ellen nem kapunk gólt a 94. percben, és szerzünk legalább egy pontot, akkor Dánia és Portugália mellett végig harcban lehettünk volna a vb-részvételért" - mutatott rá.

A Koeman-éra arról is emlékezetes, hogy a holland tréner irányítása alatt lemondta a válogatottságot Gera Zoltán. Az incidensről is megkérdezték a szakembert.

U21-es válogatott: Gera Zoltán gondolkodik - NB1.hu

 

"Nem hiszem, hogy tizenegy év távlatából van értelme ezt boncolgatni. A futballban mindig is voltak és lesznek is viták, ezen már régen túl vagyunk. Szövetségi kapitányként az enyém volt a felelősség, és minden döntésemnél a csapat érdekeit tartottam szem előtt.

 

Túl vagyunk rajta. Zoli lemondta a válogatottságot, ha meggondolja magát és jelentkezett volna, meghallgatom. De nem így történt. Nagy sikernek tartom, hogy nélküle is le tudtuk győzni idegenben a dánokat" - árulta el Erwin Koeman.

Legfrissebb híreink