Komoly felújítások Győrben

Visszakapta régi stadionját a nagy múltú klub.

Forrás: Facebook/Dunántúli Atlétikai Club

Üzemeltetőként nemrég kapta vissza a Pápai úti létesítményét a jelenleg megyei II. osztályú DAC, amit a kék-fehérek szinte azonnal el is kezdtek felújítani.

Mint ahogy arról a kisalfold.hu beszámolt, első ütemben újrafüvesítették az edzőpályát, s elkészült a klubépület belső felújítása is. Kifestették, így megújult a tárgyaló, az öltözőkben, mosdókban pedig kicserélték az összes csaptelepet. A napokban impozáns látványtervet tettek közzé a nádorvárosiak, amelyen több újdonság is felfedezhető. Többek között fedett lelátót kapna a centerpálya, egy helyett három kisebb méretű edzőpályát s fedett csarnokot, benne két műfüves kispályával alakítanának ki, építenének fel.

„Szerencsére sikerült máris támogatót találnunk, a magas hőmérsékletű szigetelőanyagokat gyártó mosonudvari Dualinvest, s annak ügyvezetője, Kappel Mihály látott fantáziát az egyesületünkben, amely így és persze az önkormányzat segítségével visszakaphatja korábbi patináját. A felújítás nem egy ütemben készül el, lépésről lépésre haladunk majd előre, s ami a tervekből is látható, cél, hogy egyfajta utánpótlásbázis is legyen a létesítmény” – árulta el a Kisalföldnek Arnold Csaba, a nádorvárosiak klubigazgatója.

A tervek szerint elsőként a centerpálya újulhat meg, ahol a világítás már adott, ám nyilván nagyban javítaná a szurkolók komfortérzetét a fedett lelátó. Már elkezdték a játéktér rekonstrukcióját, s az is előfordulhat, hogy a következő idényben már ezen a pályán játssza bajnoki találkozóit a csapat. A jelenlegi műfüves pálya mögött öt kis méretű műfüves játéktér kapna helyet, s a mellettük lévő csarnokban két, szintén kis méretű műfüves pályán edzhetnek majd rossz időben is a játékosok. A csarnok előtt egy kisebb parkot alakítanának ki, amely akár rendezvények helyszíne is lehet.

Legfrissebb híreink