Komárom-DAC: a fájó kiesés ellenére is jár a dicséret a Dunaszerdahelynek - kép

Az önfeledt ünneplés pillanatai.

Forrás: DAC/Facebook

Szerdán már jeleztük, hogy meglepetés történt a Szlovák Kupában, hiszen a Dunaszerdahely csapata kiesett. A DAC gárdája a Komárom otthonában vendégeskedett, a továbbjutás pedig büntetőkkel dőlt el:

Nem csak a búcsú miatt fájhatott a feje a dunaszerdahelyi vezetőedzőnek a lefújás után. Németh Antal két játékosa is súlyosan megsérült az összecsapáson, Sainey Njiet mentőhelikopter szállította a kórházba.

"Nincs sok mondanivalóm, hiszen kiestünk, ilyenkor pedig teljesen mindegy, mennyire játszott jól a csapat, és mennyi helyzetet dolgoztunk ki. Ráadásul nem is játszottunk jól, és sok helyzetet sem dolgoztunk ki. Úgy gondolom, a kiesésünk egy hatalmas csalódás nekünk és a klubnak is, hiszen komoly terveink voltak a kupában, szerettünk volna jól szerepelni. Sainey Njiet nagyon súlyos állapotban szállította el a mentőhelikopter és elképzelhető, hogy Mateus Brunetti keresztszalag-szakadást szenvedett. Nála még nem biztos a diagnózis és reméljük, hogy nem igazolódik végül be. Ezen a mérkőzésen rendkívül sok, számunkra negatív dolog történt" - összegzett Németh a meccs után.

Radványi Miklós például a pályát is kritizálta, emellett azt is elmondta, hogy ünnepként fogták fel ezt a találkozót.

"Úgy gondolom, hogy egy rossz talajon zajlott a mai mérkőzés, de a pálya minősége mindkét csapatnak hasonlóan rossz volt. Maximálisan elégedett vagyok az együttes hozzáállásával. Nem mi voltunk az esélyesek, de tizenegyesekkel legyőztük a DAC-ot. Több olyan játékosnak is lehetőséget adtam, akik a bajnokságban kevesebbet futballoztak, de megmutatták, hogy helyük van a kezdőcsapatban. Megnehezítették a döntésem, hogy a hétvégén kit küldök pályára, és melyik kapusnak szavazok bizalmat. Ünnepként tekintettünk a találkozóra, nem sokszor futballoztunk ennyi ember előtt Komáromban, a hab a tortán pedig a továbbjutásunk. Njének mielőbbi gyógyulást kívánok" - mondta a Komárom trénere.

A Komárom a Facebookra feltöltött egy képet, amelyen az látszódik, hogy a DAC tagjai milyen szép állapotban hagyták el az öltözőt, ezért mindenképp dicséret illeti a vendégeket. Sokszor ennek az ellenkezőjéről szólnak a hírek, vagyis egy-egy csapat nagy rendetlenség hagy maga után.

A komáromiak természetesen önfeledten ünnepeltek a meccs után, erről videók is felkerült a közösségi oldalra:

Sportszerűségből is jelesre vizsgáztak a Komárom tagjai, hiszen a DAC sérültjeinek jobbulást kívántak: 

Legfrissebb híreink