Köln-Vidi: sörmeccsen ismerkedtek meg a vezetőedzők

Kiderült, miért kell vigyázni a Fehérvárral.

Forrás: fc.de

Négy évet követően újra nemzetközi kupameccset játszhat az 1. FC Köln együttese, így érthetően nagyon motiváltak a németek a csütörtöki MOL Fehérvár FC elleni hazai EKL-selejtezős párharcot megelőzően. A kölniek vezetőedzője Steffen Baumgart a hivatalos sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy nagy kihívásnak tarja a párharcot.

“Az eddigi teljesítményünk visszaigazolásának tartom, hogy két nemzetközi meccs biztosan vár ránk. Ez lesz az első megméretésem az Ekl-ben, úgyhogy várom már. Aki ismer engem, tudja, szeretem az ilyen kihívásokat. Szeretném a lehető legerősebb csapatot felküldeni a pályára a Fehérvár elle. A saját játékunkat szeretnénk játszani és ráerőltetni az ellenfélre. Az elmúlt bajnokikon jól játszottunk, jó lenne azt a teljesítményt átmenteni ebbe a sorozatba is. A keretből egyedül Mark Uth sérült, a többiek bevethetők”- mondta az 50 éves tréner. Majd beszélt a magyar futball viszonyairól, illetve említést tett a fehérváriak edzőjéről is, aki nem ismeretlen számára.

“Néhány évvel ezelőtt egy sörmeccsen találkoztunk, ő az ellenfél kispadján ült, míg én játszottam. Úgy rémlik, nagy különbséggel kikaptunk, más emlékem azonban nem fűződik hozzá. Ami a csapata futballját illeti, mindenképpen kiemelném a szélsőjátékát, két ügyes, gyors labdarúgója veszélyeztethet. Bár a három-négy-hármas felállást részesíti előnyben, nem feltétlenül támad le. A magyar válogatott kifejezetten jól szerepel mostanában, fejlődő pályára került, bár a magyar játékosok technikailag mindig is képzettek voltak. Magyarország a futballban az erősebbek közé tartozik, de nemzetközi összehasonlításra nem vállalkoznék, azt inkább a szakemberekre bíznám. Az idegenben szerzett gólnak immár nincs jelentősége, a mostani szabályozás az intenzív, támadófutballt játszó csapatomnak akár kedvezhet is.”

EURÓPA-KONFERENCIALIGA 4. FORDULÓ
RÁJÁTSZÁS (PLAYOFF), 1. MÉRKŐZÉS
20.30: 1. FC Köln-MOL Fehérvár FC
 


 

Legfrissebb híreink