Köln-Vidi: mutatjuk a fehérvári bombagólokat - videó

Provokálta a kiállítást a Vidi, váratlan dolog érte a hazaiakat.

Forrás: molfehervarfc.hu

Hihetetlen teljesítményt nyújtva, a MOL Fehérvár 2-1-re nyert Kölnben és előnyben várhatja a jövő csütörtökön rendezendő EKL-párharc visszavágóját. A két csapoat vezetőedzője a lefújás utáni sajtótájékoztatón értékelte a látottakat. 

"Erősen kezdett a hazai csapat, de úgy láttam, hogy nem tudta pontosan, hogy a letámadással melyik csapatrészünket célozza meg. A piros lap pedig után egyértelműen megváltozott a játék képe. A kiállítást egy kicsit a játékunk is provokálta, mert láttuk, hogy három a kettő ellen védekezik a Köln, erre alapoztunk, és egy szituációnál ez be is jött. Ezt követően megmutattuk, hogy mi is tudunk focizni. Az természetesen tiszteletet érdemel, hogy a hazaiak emberhátrányban is visszajöttek a meccsbe és folyamatosan támadtak, a stadionban is fantasztikus volt a hangulat, amely a csapat irányítását is megnehezítette az oldalvonal mellett. Mivel teljes erővel támadtak, nem látszódott az emberelőny a játék képén, erre igyekeztünk is reagálni mérkőzés közben mi is, például Dárdai Palkó is oldalt váltott” - nyilatkozta a mérkőzést követően Michael Boris a MOL Fehérvár FC vezetőedzője. 

Majd arról kérdezték, a sajtótájékoztatón, hogy német szakemberként mit jelent neki a kölni siker.

"A mai siker nem Michael Borisról szól, hanem a Vidiről és Székesfehérvárról - még akkor is, ha én a közelből származom. A célunk minimum egy döntetlen volt, de sikerült nyernünk, nincs azonban vége a párharcnak van még kilencven perc hátra. Az biztos, hogy minden energiánkra szükség lesz a jövő héten, de van időnk a regenerációra, ugyanúgy fel fogunk majd készülni a visszavágóra, ahogyan a mai meccsre is tettük. Arról, hogy bennem hogyan játszódott le ez a párharc, majd bővebben beszélek a visszavágó után."

A kölniek érthetően nem erre az eredményre számítottak.

"Gratulálok az ellenfelünknek a győzelemhez, mi természetesen nem ezzel az eredménnyel számoltunk. A 20. percig kiválóan ment minden, de a piros lap után felborult minden, amit terveztünk. Nem dolgoztunk ki annyi helyzetet, amennyit szerettünk volna, hiszen ellenfelünk jól védekezett. Nehéz lesz a visszavágó, ez világos, de nyerni megyünk Magyarországra. Tudtuk előre, hogy jól védekezik a Fehérvár, ezt most mi is megtapasztalhattuk, de ki kell találnunk erre a megoldást a visszavágóig. Felemeljük a fejünket, és rálépünk a gázpedálra. Azzal a céllal utazunk Fehérvárra, hogy kijavítjuk a mai eredményt!" - mondta Steffen Baumgart a kölniek trénere.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
PLAYOFF, 1. MÉRKŐZÉS

1. FC Köln (német)–Mol Fehérvár FC 1–2 (1–2)
Köln, RheinEnergie Stadion, 45 000 néző. Vezette: Tiago Martins (portugál)
1. FC Köln: Schwäbe – Schmitz, Hübers, Chabot, Pedersen (Kilian, a szünetben) – Szkiri, Hector – Thielmann (Maina, 60.), Ljubicic (Olesen, 76.), Kainz (Adamjan, 76.) – Dietz (Tigges, 76.). Vezetőedző: Steffen Baumgart
Mol Fehérvár FC: Kovács D. – Nego, Larsen, Stopira, Sabanov, Hangya – Bamgboye (Lednev, 85.), Rúben Pinto (Pokorny, 90+4.), Fiola, Dárdai P. (Heister, 80.) – Zivzivadze (Lüftner, 90+4.). Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző: Dietz (13.), ill. Zivzivadze (33.), Dárdai P. (40.)
Kiállítva: Chabot (20.)

Legfrissebb híreink