Köln-Leipzig: Gulácsival külön is foglalkozott a vezetőedző - reakciók

Nem véletlenül dicsérték többen is a hazai kapust.

Forrás: RB Leipzig English /Twitter

Tegnap már beszámoltunk róla, hogy a Gulácsi Péterrel, Willi Orbánnal és Szoboszali Dominikkal felálló RB Leipzig 1-1-es döntetlent játszott Kölnben.

A lipcseiek főszereplői így értékeltek a lefújást követően:

Jesse Marsch (vezetőedző): ,,Nem volt egy unalmas 1-1, hatalmas őrület volt, rengetegszer kellett a VAR. A döntetlen ellenére büszke vagyok a csapatomra, a végsőkig küzdöttek a játékosok.

A jelenlegi helyzetünkben minden egyes centiméterért meg kell küzdenünk a pályán. Gulácsi Péter kifejezetten jól játszott ma, főként a meccs végé fele, még akkor is, ha a szerencse mellénk állt. Jó teljesítményt nyújtottunk, ha a teljes képet nézzük. Sok lehetőségünk volt, de a Köln kapusa, Timo Horn is remek napot fogott ki. Az ilyen meccsekből tanulnunk kell és meg kell találni a ritmusunkat."

Emil Forsberg: ,,Először is gratulálni szeretnék a Kölnnek, nagyszerűen játszottak. A meccs elején néhányszor hibáztunk, de a védelmünk stabil volt, így nem kaptunk gólt az első félidőben, ez nagyon fontos. Nem törtünk össze a Köln vezető gólja után, egyenlíteni akartunk. Jobban ki kellett volna használnunk a lehetőségeinket. A szurkolók egy nagyon jó meccset láthattak.

Keményen kell dolgoznunk és akkor biztos, hogy majd több pontot fogunk szerezni. Természetesen nem vagyunk elégedettek, de majd jönni fognak az eredmények. Remek volt a mentalitásunk ma a pályán, és ha hiszünk magunkban, akkor bármire képesek lehetünk."

Gulácsi Péter: ,,Nem könnyű 1-0-ról felállni Kölnben, de keményen küzdöttünk és összejött az egyenlítés. Ebben felfedezhető valamennyi pozitív dolog, de természetesen nyerni szerettünk volna.

Tudtuk, hogy a Köln nagy erős és ezt meg is mutatták a meccsen. A Köln vezető találatát követően javulni akartunk, ami sikerült is. Az első félidő kiegyenlített volt, de jobbnak kell lennünk a befejezéseknél. Az egyenlítést követően meg voltak a lehetőségeink a győztes gól megszerzésére, de Timo Horn nagyon jól védett. Ennek ellenére legalább két gólt kellett volna szereznünk a második félidőben, a rengeteg lehetőségünkből."

A nyilatkozatokból is kiderült, hogy a hazaiak kapusát többet is dicsérték, nem is alaptalanul. A Bundesliga Twitteren megosztott videójából is látszik, hogy a 90. percben Szoboszlai nagyon közel állt győzelmet jelentő találat megszerzéséhet, ám Timo Horn fejjel hárított.

Legfrissebb híreink