Kölcsönadta fiatal tehetségét a ZTE, megvan a DAC kupaellenfele

Új titulust kapott a Paks, gondok Sallaiék stadionjával.

Forrás: ztefc.hu

ZTE
Kovács Barnabás egy évre csatlakozik a Tiszakécske LC csapatához

2002-es születésű játékosunk tavaly nyáron érkezett együttesünkhöz Dunaújvárosból, ahol már egészen hamar rutint szerezhetett a felnőtt labdarúgásban. A 2020/21-es szezonban fiatal kora ellenére Barnabás tizenkétszer kapott lehetőséget az NB I-ben és három alkalommal a MOL Magyar Kupában, emellett pedig meghatározó alakja volt második csapatunknak is.

A fedezet az előttünk álló évadot a Tiszakécskénél tölti majd a másodosztályban, annak érdekében, hogy fejlődése töretlen maradjon.

Sok sikert kívánunk!

PAKS
Péter Norbert up-szakág vezetőnkkel klubunk új titulusáról és a következő szezonról beszélgettünk.

Hogy zajlott a nyár az utánpótlás szekcióban?
 
Nem kis változások történtek, hiszen az új besorolás szerint a megye kiemelt klubja lettünk, mellyel tehetségközpont titulust kaptunk, ami már az akadémiák alatti lépcsőfok. Komoly felügyelői és szakmai szerepünk lett tehát. 

Mivel járt az új szerepkör és hogy kamatozik majd ebből klubunk? 
 
Még több főállású edzőt kellett alkalmaznunk, főleg a kisebb korosztályoknál, illetve szakmai, operatív és programokért feleleső személyeket is kellett alkalmaznunk. Ezeken felül a kisegítői, orvosi hátterünk is bővült. Folyamatosan fejlődő utánpótlásbázisunkban ezek segítségével pedig az eddiginél egy még magasabb és hatékonyabb szintű munkát lehet végezni.

Ez nem kis átalakítás lehetett. Az edzések kezdetéig minden a helyére került?
 
A sok új személy ellenére a rendszerünk gyorsan felállt, hiszen a klubvezetéssel karöltve rengeteget dolgozunk rajta. Július elsejével indultunk, ugyanakkor, mivel még minden friss, így az elején itt-ott formálni kell a dolgokat. A legfontosabb, hogy a szakmai munkát maximális erőbedobással el tudtuk kezdni. A későbbiekben pedig ehhez kell bekapcsoljuk az oktatási intézményekkel való kapcsolatkialakításokat, kommunikációt, ami a plusz foglalkozások, edzések zökkenőmentes működtetését teszi majd könnyebbé. 

Mi a legnagyobb előnye utánpótlásnevelésünk új, magasabb szintű besorolásának?
 
Tehetséggondozó funkciónk többek közt azért is kiváló, mert minél hamarabb találunk meg egy ígéretes játékost, annál könnyebben adjuk meg számára a megfelelő utat a paksi NBI-es debütáláshoz. 

Ezzel kapcsolatosan, ha jól tudom, most is hatalmas munkában vagytok...
 
Igen, egy egységes programelv kidolgozásán munkálkodunk, amit az óvodásoktól kezdve egészen a legidősebb up-csapatunkig mindenki követ majd. Fontosnak tartjuk, hogy az összes gárdánk egy játékstílusban és felfogásban pallérozódjon, így már kis korban a klubra jellemző filozófiát sajátítsák el a játékosok. Szeretnénk, ha ez a játékhoz való hozzáállás már az ősszel minden együttesünkön látszódna a bajnokik alkalmával. 

Térjünk is rá a csapatokra, minden gárdánk elkezdte az alapozást?
 
Első körben a nagyobb korosztályok kezdték meg a munkát július 12-én, a kisebbeknek 26-án indult a felkészülés. A kölyök szekciónkban még kisebb volumennel működünk többek közt a nyaralások miatt, de minden együttesünk készül már a következő szezonjára. 

Mit lehet tudni a bajnokságokról?
 
Az előzetes tervek szerint úgy néz ki, szeptember elején elindulnak a pontvadászatok. Az U14-ünk, az U15-ünk és az U16-unk maradt a kiemelt, top tizenkét csapatot magába foglaló ligában, az U17 és az U19 pedig az első osztály alapcsoportjában harcol majd. Ismét jó mérkőzéseket fogunk tehát játszani. Fel van adva a lecke, de ezt szerettük volna, így tudnak fejlődni a gyerekek.

A lebonyolítás ugyanakkor változik majd, nem?
 
Igen! Komoly feladat lesz, mivel a csapatok mostantól egymástól teljesen függetlenül játsszák majd a mérkőzéseiket. U14-es csapatunk például egy teljesen új besorolásban fog részt venni, majdhogynem Bozsik-rendszerben lett náluk felosztva az ország. Egy ugyanakkor biztos, mindenhol erős meccsek lesznek. 

Ha már fel van adva a lecke, mik az elvárások?
 
Tavaly is minden csapatunk kiválóan helytállt, idén is ezt várjuk. Meg kellene tartani minden korosztályunknál az első osztályú tagságunk. Ugyanakkor továbbra sem a csapatok helyezését szeretnénk elsődlegesen nézni, sokkal fontosabb, hogy fiatal labdarúgóink fejlődnek, és minden korcsoportban találjunk és neveljünk tehetségeket, akik később odaérnek az NBI-es mezőnybe. 

Végül azt se hagyjuk ki, hogy fejlesztések segítségével nagyobb terük lett fiataljainknak…
 
Pontosan! Ahogy utánpótlásbázisunk folyamatosan fejlődik, úgy az infrastruktúránk is rohamosan növekszik. Van két új pályánk, ami az előző évekhez képest hatalmas ugrás és fejlődés.

DAC
A DAC a 2. fordulóban az Újlót (Veľké Lovce) – Érsekújvár páros továbbjutója elleni idegenbeli párharccal kezdi meg az idei kupaszereplését.

A szlovák kupa jelenlegi, 53. kiírása egyúttal a jubileumi 10. a Slovnaft Cup elnevezés alatt. Ez alkalomból új vizuális identitást is kapott a megmérettetés. Az új logó a Slovnaft, a kupasorozat, a futballt szimbolizáló labda és a trófea egyesülését hivatott kiemelni, amely a Képzőművészeti Egyetemmel való együttműködés eredménye.

A Slovnaft Cup 2021/22-es idénye július 25-én vette kezdetét az előselejtező fordulóval. Összesen 226 csapat jelentkezett be a sorozatba, a Fortuna Ligából egészen a területi kupagyőztesekig. Az I. és a II. liga klubjai immár hagyományosan a második fordulóban kapcsolódnak be a kupaküzdelmekbe, emellett a sorozat ágai már megmutatják a lehetséges ellenfeleinket.

A 2. fordulóban egész biztosan az Érsekújvári járásban lépünk pályára, hiszen ott a TJ Újlót (Veľké Lovce) – FKM Érsekújvár párharc továbbjutójával csapunk össze. A hazai negyedik ligás és a vendég harmadosztályú együttes járási rangadóját már holnap, szerdán, 2021. augusztus 4-én megrendezik, méghozzá 17:00 órai kezdettel. A győztes hazai környezetben fogadhatja a DAC-ot. A 2. forduló hivatalos játéknapja és kezdési időpontja 2021. augusztus 25-e, 17:00 óra.

A 3. fordulóig érvényes szétírás szerint a továbbjutásunk esetén az FC Ekel – KFC Révkomárom párharc sikeresebbje vár ránk, ismét idegenben. A harmadik forduló hivatalos játéknapja 2021. szeptember 22-e.   

FREIBURG
Októberig nem költözhet be új stadionjába a magyar válogatott Sallai Rolandot is foglalkoztató SC Freiburg labdarúgócsapata - jelezte az MTI.

A német élvonalban szereplő klub keddi bejelentése szerint csak október közepén vehetik birtokba az új létesítményt, noha június közepén még abban reménykedtek, hogy a következő szezon elejétől már ott fogadhatják ellenfeleiket.

A halasztást azzal indokolták, hogy folyamatos problémák vannak az elektromos hálózattal és az adattovábbítással, ezért a következő hetekben biztosítani kell a zökkenőmentes televíziós közvetítést az új stadionból.

A Freiburg augusztus 21-én játssza első hazai mérkőzését a Bundesligában, amikor a Borussia Dortmundot fogadja.

A világbajnoki selejtezők miatti válogatott szünet után, október közepén játszhatja első hazai meccsét az új arénában a csapat, amelynek a nyolcadik fordulóban Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik együttese, az RB Leipzig lesz a vendége.

A bajnokság előző kiírásában a Freiburg a tizedik helyen zárt.

Legfrissebb híreink