Kleinheisler csapata ellen lehet felkészülni Európára

Hivatalos bejelentés.

Forrás:

ÍME, A MOL FEHÉRVÁR FC BEJELENTÉSE:

"A horvát bajnokság ezüstérmesével találkozunk
Idén januárban már játszottunk felkészülési meccset az NK Osijek ellen, akkor 2-2-es döntetlen született. 
  
Csütörtök este a horvát-szlovén-magyar határ közelében található Muraszentmártonban játszunk zárt kapus felkészülési mérkőzést a horvát bajnokság ezüstérmese, az NK Osijek ellen. 

Az eszéki együttest 1947-ben alapították és épp a legutóbbi szezonban érte el története eddigi legjobb bajnoki szereplését, miután a Dinamo Zagreb mögött a 10 csapatos horvát bajnokságban a 2. helyen végzett. A Horvát Kupát egy alkalommal hódította el az NK Osijek, méghozzá drámai körülmények között, 1999-ben. A finálét a jelenleg a horvát másodosztályban szereplő Cibalia ellen vívta az eszéki csapat, és sokáig 1-0-ás hátrányban voltak, a rendes játékidő utolsó pillanatában, a 93. percben sikerült egyenlíteni, majd a hosszabbításban a győztes gólt is megszerezte csütörtöki ellenfelünk. 

2017 óta minden évben EL-résztvevő volt az NK Osijek, olyan együttesek ellen mérkőzött meg, mint például a PSV Eindhoven, az Austria Wien, a Rangers, a CSKA Sofia vagy éppen legutóbb a Basel. Idén, hozzánk hasonlóan az Európa Konferencia Ligában indul a horvát együttes, első ellenfelük a lengyel Pogoń Szczecin lesz. 

Az együttes vezetőedzője a 49 éves Nenad Bjelica, aki 2020 szeptembere óta irányítja a csapatot. Aktív játékosként középpályást játszott, 1999-2001 között 30 mérkőzésen 15 gólig jutott az Osijek labdarúgójaként. A horvát válogatott tagjaként részt vett a 2004-es Európa-bajnokságon, pályafutása során 9 alkalommal viselhette a címeres mezt.

Az NK Osijek keretének becsült összértéke 30 millió euró, a csapat legértékesebb futballistája az argentin Ramón Mierez, aki 22 góllal az előző szezon gólkirálya lett Horvátországban. A támadó kölcsönben szerepelt az NK Osijek együttesében, azonban teljesítményével meggyőzte a klub vezetését arról, hogy érdemes kifizetni a Deportivo Alavésnek azt a 2,5 millió eurót, amelyért a spanyol klub végleg elengedte a játékost. 

Mierez egyébként januárban ellenünk is jól futballozott, a 2-2-es egymás elleni téli edzőmeccsünkön mindkét horvát gólt ő szerezte."

Legfrissebb híreink