Kleinheisler beszélt a Videoton elleni meccsről

Valencia – A Rapid ellen játszott először Fradi-mezben.

Forrás: fradi.hu

 

A bajnoki címvédő Ferencváros Valenciában edzőtáborozik. A zöld-fehérek csütörtök délután lábteniszversenyt tartottak, Kleinheisler László csapata végzett az élen a válogatott középpályás gyönyörű ollózását követően.

 

- Láthatóan élvezed a látványos megoldásokat.

- Igen. Gyerekkorom óta nagyon sokat gyakoroltam a mozdulatot, szerencsére most is hozott pár pontot nekünk – mondta Kleinheisler László a Ferencváros honlapjának.

 

- Éles meccseken is láthatnak majd tőled hasonlókat a Fradi szurkolói?

- Bízom benne. Persze jó labdát kell kapnom hozzá, de ha a helyzet úgy hozza, nem fogok sokat gondolkozni, ellövöm ugyanígy.

 

- Szerdán lejátszottad első meccsedet Fradi-mezben. Milyen volt belülről?

- Jól éreztem magam a pályán. Nem játszottunk rosszul, voltak szép kombinációk, támadások. Persze van még fejlődnivalónk csapatként. Többet kell még passzolnunk és mozognunk, de ez jönni fog, ahogy egyre jobban összeszokunk. Első mérkőzésnek nem volt rossz a Rapid elleni.

 

- Gyorsan befogadtak a társak?

- Persze, nagyszerű a társaság. Úgy érzem magam, mintha már egy éve itt lennék. Nyilván segített, hogy sokakat ismertem már, a külföldi játékosok közül is néhányat. De nagyon jó a kapcsolatom mindenkivel.

 

- Együtt jártok majd szórakozni?

- Az ember szereti jól érezni magát, régen valóban elő-előfordult, hogy elmentünk bulizni a haverokkal. De most már jobban szeretem, ha csak beülünk valahová, és nyugalomban, kis étel és ital mellett nagyokat beszélgetünk, ez is remek szórakozás.

 

 

- Tehát a Fradihoz már komoly fiatalemberként érkeztél?

- Igen, mondhatjuk így. Sokat komolyodtam, ami a barátnőmnek köszönhető. Nagyon jó hatással van rám.

 

- Mióta vagytok együtt?

- Februárban leszünk kétévesek. Nagyszerű párom az élet minden területén.

 

- Egy évig Németországban játszottál, most Spanyolországban edzőtáborozol. Hogyan birkóztok meg a távolsággal?

- Németországban kint élt velem, ott nem volt gond. Ilyenkor, az edzőtábor idején persze nehéz, hogy távol vagyunk egymástól, de a futball ezzel jár, ezt el kell fogadni. Ha hazamegyek, otthon nyilván sok-sok időt töltünk együtt.

 

 

- A Németországban töltött év után kerültél a Fradihoz kerültél, ahol szintén német a mestered, hiszen Thomas Doll a vezetőedző. Mennyire ismerősek az edzésmódszerei?

- Sok hasonlóságot fedeztem fel az itteni és a németországi felkészülés elemei között. Itt is nagy hangsúlyt fektetünk a labdatartás gyakorlására, amiből aztán igyekszünk minél több hasznot húzni a mérkőzéseken.

 

- A lábteniszverseny is ismerős volt?

- Volt hasonló edzés kint is. Szerintem nagyszerű volt, de én tényleg mindent élvezek a futballpályán.

 

- Az igazán komoly feladatok tavasszal várnak a Fradira, legnagyobb riválisotok talán épp a Videoton lehet. Korábbi klubod…

- Biztos jó meccseket vívunk majd a fehérváriakkal. Nagyon várom már ezeket az összecsapásokat, na meg persze a többit is. De nem tagadom, a Videoton elleni meccsek különlegesebbek lesznek a számomra.

 

- Szerinted milyen tavasz vár rád a Fradiban?

- A Ferencvárosban mindig élvezet játszani. Nagyon jó csapatba jöttem, biztos, hogy sok meccset fogunk megnyerni együtt, és remélem, hogy az első helyen zárjuk a bajnokságot és megnyerjük a kupát!

Legfrissebb híreink