KL: ismét villant Kerkez Milos

A Slovant fogadta Szalai Ádám csapata.

Forrás: AZAlkmaar/Facebook

Annak ellenére, hogy három magyar is szerepel a Konferencia Liga idei kiírásában, mindössze egy lépett pályára a 3. forduló játéknapján. 

A magyar válogatottba berobbanó Kerkez Milos csapata a holland AZ Alkmaar, hazai pályán látta vendégül a ciprusi Apollon gárdáját az EKL 3. fordulójának E-jelű csoportjában. A 18 éves hátvéd kezdőként lehetett részese a 3-2-es győzelemnek, sőt a 85. percben gólpasszal segítette csapatát, amiből végül a győztes gól született. Az Alkmaar hibátlan teljesítménnyel 9 ponttal vezeti a csoportot. 

A H-csoportban akár “magyaros párharcot” is rendezhettek volna, hiszen a Szalai Ádámot foglalkoztató FC Basel, a Holman Dávidot a soraiban tudó Slovan Bratislavát fogadta. Ehhez viszont az kellett volna, hogy a vendégeknél Holman ne legyen sérült, valamint, hogy a magyar válogatottól visszavonuló Szalait nevezzék a mérkőzésre. Egyik sem történt meg, így magyar érdekeltségű, honfitársak nélküli összecsapást rendeztek a St. Jakob-parkban. A Slovan egy hatperces svájci rövidzárlatnak köszönhetően 2-0-ra legyőzte a Baselt, ezzel két pontra lecsökkentve a két csapat közötti különbséget. Veresége ellenére a Basel jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a csoportot. 

KONFERENCIA LIGA 3. FORDULÓ

E-CSOPORT

AZ Alkmaar-Apollon 3-2 (1-1)

H-CSOPORT

Basel-Slovan Bratislava 0-2 (0-2)
 

Legfrissebb híreink