KL: csodára készül a Puskás Akadémia

Kapus mondta el a hibákat.

Forrás: Puskás Akadémia

Egyértelműen tovább szeretnénk jutni - jelentette ki a Puskás Akadémia vezetőedzője szerdán, a lett FK Rigas FS elleni csütörtöki visszavágó előtti sajtótájékoztatón; a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában a felcsútiak 3-0-ra elveszítették az első találkozót.

Hornyák Zsolt szerint a győzelem és a továbbjutás kulcsa az lesz, hogy jóval kevesebbet hibázzanak, mint tették azt az első meccsen. Úgy vélte, az ellenfél verhető, de csak türelmesen játszva és egységes, jó csapatmunkával.
    
Kérdésre elmondta, hogy szeretnének minél korábban előnybe kerülni, ám ész nélkül nem támadhatnak, mert hátul kinyílva esélyt kínálnak a letteknek a gólra, ami végzetes lenne.
    
A tréner jelezte, hogy a szlovák Libor Kozák jelenlegi állapota alapján egy félidőt bír, a román Alexandru Baluta kisebb sérülés után bevethető állapotban van, mint ahogy a balhátvéd Deutsch László is. Géresi Krisztián is helyet kap a kispadon, rövid időre talán be tud állni, ha szükséges lesz.
    
Az együttes kapusa, Tóth Balázs az első meccsel kapcsolatban elmondta, elemezték a Riga játékát, tudták, hogy magas játékosaikkal pontrúgásoknál és beadásoknál veszélyesek, mégsem tudták levédekezni ezeket a szituációkat.
    
Szerinte a vereség ellenére az önbizalmukkal nincs gond. Hozzátette, dupla koncentrációval állnak a visszavágóhoz és megpróbálnak olyan eredményt elérni, ami a továbbjutáshoz szükséges.
    
A Pancho Arénában csütörtökön 20 órakor kezdődik az összecsapás, amelyet az osztrák Walter Altmann vezet majd.
    
A párharc továbbjutója jó eséllyel a belga KAA Genttel találkozik, amely 4-0-s győzelmet aratott otthon a norvég Valerenga felett.

KL: rémálom a Puskás Akadémiától - NB1.hu

Forrás: Futbola klubs RFS FK RFS-PUSKÁS AKADÉMIA 3-0 Hiába kétszer annyi a Puskás Akadémia játékoskeretének az értéke a Transfermarkt szerint, azt lehetett tudni, hogy nem lesz sétagalopp a felcsútiak két meccse közül az egyik sem az FK Rigas FS ellen. Arra viszont tényleg senki nem számíthatott, ami az odavágó első 24 percében történt.

A PUSKÁS AKADÉMIA BEJELENTÉSE A SZURKOLÓKNAK

Továbbra is kaphatók a jegyek az Európa-konfrencialiga 2. fordulójának FK Rigas FS elleni hazai mérkőzésére, a belépők értékesítése 2021. július 20-án 18 órakor kezdődik. A július 29-én, csütörtökön este 8-kor kezdődő találkozóra a nézők a Pancho Aréna jegypénztáraiban, az 1-es jegypénztárban hétfőtől-csütörtökig, valamint meccsnapon 10 órától, a többi pénztárban a mérkőzés napján 17 órától válthatnak jegyet.

Az igazolvány felmutatása után a nézők karszalagot kapnak, azzal tudják megközelíteni a jegypénztárakat. A sorbanállás elkerülése érdekében érdemes az interneten vagy elővételben megváltani a belépőket, így az érdeklődők kedvezőbb áron is juthatnak hozzájuk, s a belépéskor már csak a védettségi ellenőrzésen kell átesniük. Elővételben és online vásárlásnál a felnőtt belépő 800, míg a mérkőzés napján a jegypénztáraknál 1000 forintba kerül, azaz a magyar bajnokikon érvényes díjak nem változnak. Erre a mérkőzésre csak jegyeket értékesítünk, bérleteket nem.

Link az online vásárláshoz

A jegyvásárláshoz a következő személyes adatok szükségesek: név, születési hely, születési dátum.

A mérkőzésre ingyenes szurkolói buszokat indítunk, három irányból is.

MENETREND 

Felhívjuk a szurkolók figyelmét, hogy kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alatt álló kiskorúak látogathatnak ki a mérkőzésre, a bejáratnál a személyazonosságot is ellenőrzi a biztonsági szolgálat. Védettségi igazolványként csak a magyar plasztik kártya, valamint az EU-s védettségi igazolvány használható, papíralapú oltási igazolás és PCR-teszt nem. 

Fontos továbbá, hogy az UEFA továbbra is kötelezően előírja a maszkhasználatot a mérkőzéseken. 

A Pancho Aréna kapui két órával a mérkőzés előtt nyitnak, azaz 18:00-kor. Vendégszurkolók nem utazhatnak, így az ő szektorukat is megnyitjuk a hazai drukkerek előtt. 

Legfrissebb híreink