Kivégzések, lincselés, brutalitás, rendőrség – az év amikor Hemingway Honvédot vett

Puskás, Szusza, Szaddám, Fidel, Schumacher, Alonso és Gyurcsány.

Forrás:

Hétfőn vált hivatalossá az, amiről az nb1.hu több, mint egy éven át folyamatosan írt, mivel összetett folyamatról volt szó. George F. Hemingway eladta a 2006-ban megvásárolt Honvédot, méghozzá a Metalcomnak. Bozó Zoltán, az új tulajdonos a tegnapi bemutatkozó sajtótájékoztatón elmondta: ismeri mindenki Hemingway urat, ezért azt is lehet tudni, milyen kemény tárgyalásaik voltak másfél év alatt.
 
Hemingway 2006-ban vette meg tehát a legendás csapatot és bizony mindenki irigykedett a kispestiekre, mert adósságokban fulladozó klubot vett meg, majd saját pénzéből felújította a Bozsik József Stadiont (az első meccsen, a Vác ellen, tömött lelátók voltak, Hemingwayt vastaps fogadta a szurkolók részéről), felépítette és üzemeltette az ország legjobb akadémiáját, bajnoki címet nyert, kétszer meg Magyar Kupát. Mint írtuk, szókimondó stílusa és racionális gazdálkodása miatt nagyon sokan nem szerették, de az érdemeit nem szabad elvitetni, letagadni.
 
13 év viszont nagy idő (ezt pontosan tudjuk, mert az nb1.hu idén 20 éves), ezért érdemes felidézni, mik történtek Magyarországon és a világban 2006-ban, már csak azért is, hogy még jobban érzékeltessük, mennyi idő telt el azóta.
 
Sport: 
február 10. – február 26. XX. Téli olimpiai játékok Torino, Olaszországban, 80 ország részvételével.
június 9.–július 9. világbajnokság Németországban, Olaszország negyedszer végzett az élen
F1: Fernando Alonso 2005 után ismét világbajnoki címet szerez a Renault színeiben, Michael Schumacher az év végén bejelenti visszavonulását.
 

null

null

Halálozások – magyar labdarúgás
augusztus 1: Szusza Ferenc
november 17: Puskás Ferenc
 

null

null

Zene
Iron Maiden: A Matter of Life and Death
Red Hot Chili Peppers: Stadium Arcadium
A System of a Down augusztus 13-ai koncertje után „meghatározatlan időre” visszavonul
 
Politika
január 4. – Aríél Sárón izraeli kormányfő súlyos agyvérzést kap.
február 26. – Az USA Népszámlálási Irodája által kiadott közlemény szerint 01:16-kor (0016 UTC) a Föld népessége eléri a 6,5 milliárd (6500 millió) főt.
 
március 11. – Slobodan Miloševićet holtan találják a hágai börtöncellájában. Halálát szívroham okozta.
április 9. - Aríél Sárón izraeli miniszterelnököt 4 hónapos kóma után eltávolítják hivatalából
április 29. – Teherán bejelenti, hogy elfogadja a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (International Atomic Energy Agency – IAEA) felügyeletét, amennyiben Irán atomprogramjának ügye visszakerül az ENSZ Biztonsági Tanácsától a bécsi székhelyű szervezethez.
május 21. – Montenegró lakosai népszavazás útján nyilvánították ki függetlenedési szándékukat Szerbiától, pontosabban Szerbia és Montenegró államszövetségből. Ezzel az eseménnyel az egykori Jugoszlávia teljesen felbomlott.
május 26. – Gyurcsány Ferenc záróbeszédet mond az MSZP frakció zárt balatonőszödi ülésén, elmarasztalva kormánya teljesítményét, amely azonban csak szeptember 17-én kap nyilvánosságot.
 
június 3. – Montenegró a május 21-én megtartott szavazások végeredményeként kikiáltja függetlenségét Szerbiától, így június 5-én felbomlik Szerbia és Montenegró államszövetsége.
július 12. – A Hezbollah elrabolja – izraeli területről – az izraeli hadsereg két katonáját, Ehud Goldwasser főtörzsőrmestert és Eldad Regev őrmestert.[1]
július 31. – Fidel Castro „ideiglenesen” átadja a hatalmat öccsének, Raúl Castrónak.
augusztus 9. – Műegyetemi lőtértűz. (A budapesti Műszaki Egyetem pincéjében egy lőtéren keletkezett tűzben három tűzoltó lelte halálát az elavult védőfelszerelés miatt.)
augusztus 20. – Tragikus következményekkel járó vihar Budapesten és környékén az ünnepi tűzijáték alatt.
augusztus 26. – Az utolsó, a hetedik Budapest Parádé.
 

null

null

szeptember 17. - Tiltakozások kezdődnek Magyarországon Gyurcsány Ferenc napvilágra került felvételei kapcsán.
szeptember 18–19. – Az MTV-székház ostroma Budapesten.
október 9. – Észak-Korea bejelenti, hogy elvégezte az első kísérleti atombomba-robbantását.
október 15. – Az ENSZ beleegyezik, hogy Észak-Koreát szankciókkal sújtsák a robbantások miatt. Az olaszliszkai lincselés.
október 23. – Rendőrségi brutalitás Magyarországon az 1956-os forradalom 50. évfordulóján.
november 5. – Kötél általi halálra ítélik Szaddám Huszein korábbi iraki diktátort.
november 6. – Sólyom László köztársasági elnököt a Vatikánban fogadja XVI. Benedek pápa.
november 23. – A kórházban meghal Alekszander Litvinyenko orosz hírszerzőtiszt, akit polónium-mérgezéssel gyilkoltak meg. Az eset kapcsán Nagy-Britannia és Oroszország között diplomáciai feszültség keletkezik.
december 9. – Puskás Ferenc budapesti temetésén hatalmas tömeg vesz részt. A legendás labdarúgót a Szent István-bazilikában temetik el.
december 30. – Kivégzik Szaddám Huszein iraki diktátort.

Legfrissebb híreink