Kiszámolták, mikor pótolhatják az elmaradt Fradi-DVTK-t

Két lehetséges időpont létezik.

Forrás:

A koronavírus-járvány miatt a magyar labdarúgásban emblematikusnak számító Ferencváros-DVTK mérkőzést sem tudták még pótolni, ugye a találkozó a második fordulóban maradt el, mégpedig a zöld-fehérek nemzetközi kupaszereplése miatt.

Viszont a két csapat budapesti találkozójára azóta sem tudott sor kerülni, és ha meg is lett volna tartva a találkozó, akkor viszont sajnos nézők nélkül került volna megrendezésre (alapesetben az egyik leghangulatosabb, legjobb szurkolást hozó párosításról van szó, ezért is emblematikus), ráadásul még mindig nem lehet tudni arról hivatalosan, hogy mikor kerülhet sor rá.

Diósgyőr: fontos fejlemény a tulajdonosváltás ügyében - NB1.hu

Már jeleztük, hogy tulajdonosváltás lehet az élvonalban utolsó helyen telelő Diósgyőrnek. Az egyik vevő a borsodi Bodrogkeresztúron bejegyzett Dereszla Borászat, a másik pedig egy egészségügyben érdekelt vállalkozás. Rajtuk kívül pedig a Hell energiaitalt gyártó cég érkezik fő támogatónak. Évek óta az utolsó pillanatban harcolja ki a bentmaradást a DVTK a bajnokság elején komolyabban megfogalmazott célkitűzések ellenére.

Viszont a boon.hu végzett egy számítást, hogy mikor jöhet végül végre a két gárda, egymás elleni megmérettetése:

„Mivel a ,,tavaszi” bajnoki rajt időpontja január 23., és ezen a hétvégén a DVTK az NB I. 17. fordulója keretében a Paksi FC vendége lesz, a jövő hét hétfői kezdéssel – szemben a január eleji starttal – négy hetük lesz a piros-fehéreknek az erő pótlására. Jó esetben, vagyis akkor, ha nem kell már hamarabb tétmeccset játszaniuk. Ugyanis a 2. fordulóban elmaradt Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK találkozónak – amit azért halasztottak el, hogy a bajnoki címvédőnek legyen elég ideje két Bajnokok Ligája-selejtező meccse között – még nincs új időpontja. Korábban úgy volt, hogy ezt a találkozót az idei év végéig kell pótolni, és bár a DVTK hajlandó lett volna arra, hogy ezen a héten letudják ezt a találkozót, a zöld-fehérek nem voltak partnerek ebben, így csak jövőre rendezhetik meg ezt a mérkőzést. A Magyar Labdarúgó-szövetség rendelkezése értelmében ezt az elmaradt meccset január 31-ig pótolni kell – de mivel az FTC január 23-án a Puskás AFC vendége lesz, 27-én a Budafoki MTK elleni, idegenbeli mérkőzését pótolja, 30-án pedig a Kisvárda MG-t fogadja –, így tulajdonképpen jelen állás szerint csak a január 20-a jöhet szóba a Diósgyőr elleni meccs pótlása, mert a DVTK január 16-ra már lekötött egy edzőmeccset a Mezőkövesd Zsóry FC ellen.”

Annyit viszont megjegyezne még az nb1.hu, hogy egy edzőmeccs nem azon a szinten van, mint egy bajnoki, így az adott esetben bármikor elmaradhatna...

A két gárda Diósgyőrben viszont már tudott játszani az ősszel egymás ellen, sajnos nézők nélkül.

FRISSÍTÉS:

Megvan, mikor lesz a Fradi-DVTK - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink