Kisvárdai változások, a stadionról is áradozott a Honvéd új gólvágója

Izgatott is a rutinos futballista.

Forrás:

KISVÁRDA:

"Gyülekeztek a szurkolók a szurkolói ankétra, és a szerencsések hallhatták, hogy Joao Janeiro milyen zongorista. Újdonsült portugál vezetőedzőnk amint meglátta a helyszínen, vagyis a Bessenyei György Gimnázium díszaulájának sarkában árválkodó pianót, rögvest szabaddá tette a billentyűzetet, és néhány taktust el is játszott a Jézus Krisztus Szupersztárból.

A tréner az ankéton is helytállt, hajszálpontosan ismertette az előszezon mögöttünk hagyott időszakát, mint elmondta a hét meccsen szerzett 15 góllal elégedett, a tíz kapottal már kevésbé, azon javítani kell. Nagy örömére szolgál, hogy mindenki egészséges, kérdésre válaszolva pedig a csapat állapotát kétszáz százalékosnak minősítette.

A szurkolói ankét a jövő évi tervekről szól, de nem hagyhattuk figyelmen kívül a múltat. Azt, hogy a Kisvárda Master Good a negyedik évét kezdheti az NB I-ben, az északkeleti régióból ezt egyedül mondhatja el magáról, és csak nyolc olyan csapat van, amelyik 2018 óta huzamosan tagja az OTP Bank Ligának – az egyik a Kisvárda. A szombati, Ferencváros elleni meccs a századik lesz a sorban az élvonalban, az eddigi 99 fellépés mérföldköveiről szóló kisfilmet is levetítettük szurkolóinknak. Miként a gyepcseréről szólót is, amelynek kapcsán Révész Attila sportigazgató mindenkit megnyugtatott: a jövő pénteki, Gyirmót elleni hazai premier a Várkerti Stadionban lesz esedékes.

A sportvezető megindokolta a játékoskeretben történt változásokat, beszélt a tervekről, amelyek elsősorban arra vonatkoznak, hogy minél stabilabb tagjai legyünk az NB I-nek. Ha így lesz, a keret is folyamatosan fiatalodni fog, ahogy az már ebben az átigazolási időszakban is tetten érhető volt. Az új fiúk a csapatkapitány Lucastól vették át mezeiket.

A többi felszólaló közül a házigazda Bessenyei-gimnázium igazgatója, a kisvárdai ifjúsági és sportbizottság vezetője, Bíró Gábor szurkolóként is megfogalmazta gondolatait, miként Leleszi Tibor polgármester is, akit hihetetlen büszkeséggel tölt el a futballcsapat utóbbi évekbeli remeklése.

Dr. Seszták Miklós kormánybiztos, térségünk országgyűlési képviselője – aki a szurkolók mellett a szponzorok felbecsülhetetlen szerepéről sem feledkezett meg – is meghatottan figyelte az eddigi élvonalbeli múltról szóló filmet, és azt várja, hogy a történelmet tovább írja a klub. A csapattal szemben az volt a tavalyi elvárás, hogy egyetlen percet se töltsön kiesőhelyen és ne az utolsó fordulóban dőljön el a bennmaradása. Ez olyannyira jól sikerült, hogy a csapat az ötödik helyen végzett.

Ettől lejjebb most sem kerülhet a léc, miközben a szezon során azt is megtudjuk majd, hogy Joao Janeiro karmesternek milyen lesz..."

HONVÉD:

"Ahogyan arról beszámoltunk, a klubunk szerződtette a szerb válogatott Nenad Lukicot, aki a vajdasági Topolya együttesétől érkezik Kispestre, amely színeiben szerb gólkirályi címet is szerzett, összesen pedig 92 mérkőzésen 47 gól és 30 gólpassz a mérlege.

1,5 millió eurót érő csatárt igazolt a Honvéd, szerződést kapott a Kisvárda tehetsége - NB1.hu

 

„Fiatalon játszottam egy évet légiósként, most másodszor próbálom ki magam külföldön. Nagyon izgatott vagyok, várom ezt az új kihívást, jó érzésekkel tekintek a kispesti szereplésem elé, szeretném, hogy sikeresek legyünk a csapattal – hangsúlyozta Nenad Lukic. – Nagyszerű érzés, hogy egy ilyen neves klubnál folytathatom a pályafutásomat, várom már, hogy pályára lépjek a Honvéd mezében, szeretnék az új stadionban a Kispest-tábor előtt futballozni.”

A 28 esztendős Nenad Lukic a vajdasági Szávaszentdemeterben született, 11 éves korától fogva pedig Szerbia legnagyobb klubjában, a Partizanban nevelkedett, s ahogyan ő fogalmazott, ott tanult meg mindent a futballról és az életről, s büszke rá, hogy a belgrádi együttest erősíthette.

„Nem ismeretlen számomra a Honvéd és a magyar bajnokság, ha nem is napi szinten, de figyeltem a sorozatra, már csak azért is, mert előző klubom, a Topolya révén volt kapcsoltunk a magyarsággal – folytatta Nenad Lukic. – Több magyar válogatott játékost ismerek, míg a Honvéd kerettagjai közül korábban játszottam Tomás Tujvel ellen, Dusan Pantelic pedig a csapattársam volt a Bezanija együttesében. Örülök neki, hogy más is beszél szerbül az öltözőben, ez könnyebbség, de egyébként sem aggódnék, hiszen angolul is meg tudom értetni magam a társakkal, ezen nem múlhat a beilleszkedés.”

Nenad Lukicnak ha csak néhány hétig is, de volt már kispesti csapattársa, hiszen Bocsaky Bertalan a TSC kölcsönjátékosaként szerepel a mostani szezonban. Újdonsült támadónk mosolyogva hozzátette, mindenről kikérdezte Bocskayt, fiatal középpályásunk pedig csupa jót mesélt neki a klubról.

„A családommal együtt hoztam meg a döntést, úgy gondolom, remek lehetőség számomra, hogy a Honvéd játékosa lehetek – mondta Nenad Lukic, aki feleségével, kislányával és a futballal már ismerkedő kisfiával együtt érkezik Budapestre. – Magyarország remek hely, Budapest szép város, biztos vagyok benne, hogy a családom is jól érzi majd itt magát. No meg én is, amihez elengedhetetlen, hogy a Honvéddal jól teljesítsünk. Az előző idények remekül sikerültek a számomra, remélem, itt is tudom, ezt a szintet hozni, bár a legfontosabb a csapat sikere és csak utána következhet az egyén. Persze nem lennék szomorú, ha esetleg Szerbia után Magyarországon is gólkirályi címet szereznék, az valószínűleg azt jelentené, hogy a csapat is jól teljesített. Tudom, hogy gólokat várnak tőlem, középcsatárként ez a dolgom, de nem gondolom, hogy emiatt nyomás lenne rajtam. A foci egy csodálatos játék, amit imádok, élvezni akarom itt is a futballt.”

A magyar és a szerb bajnokság kapcsán Nenad Lukic hozzátette, szerinte nagyjából hasonló szinten van a két sorozat, nálunk viszont sokkal jobb az infrastruktúra, míg itthon új stadionok, modern edzőközpontok vannak, addig ebben még van fejlődési lehetőség a szerb labdarúgás előtt.

„A Honvéd akadémiáját láttam már korábban, hiszen játszottunk itt egy felkészülési meccset a Topolyával. Remek körülmények között készülhetünk, a stadion pedig csodálatos! Megnéztem a Villarreal elleni találkozót, láttam a fotókat, videókat, lenyűgöző a létesítmény. Remélem, szombaton győzelemmel kezdjük a bajnokságot” – mondta eltökélten Nenad Lukic."
 

Legfrissebb híreink