Kisvárda-Vidi: fókuszban a bioritmus – reakciók

Újra csak a magyar feladatok.

Forrás: Kisvárda

A Kisvárda és a MOL Fehérvár FC is elindult a nyáron a Konferencia Ligában, a fehérváriak jutottak tovább, ők a héten estek ki a Köln elleni párviadalban, így mindkét gárda már csak a bajnokságra és majd a Magyar Kupára összpontosíthat.

„A magyar futball érdeke azt kívánta volna meg, hogy a Fradi mellett egy másik csapatunk, a Fehérvár is legyen ott a csoportkörben, és mint ahogy Sallói István barátom, a fehérváriak sportigazgatója elárulta, hogy szurkolt nekünk, természetesen mi is szorítottunk azért, hogy ez így legyen – mondta Török László, a Kisvárda vezetőedzője. – Viccesen teszem hozzá, hogy nekünk az lett volna az igazán jó, ha a Vidi kiharcolja a hosszabbítást, így még több perc lett volna a lábakban... Egyébként volt is erre esélye, hiszen a második félidő egyes időszakaiban a Köln fölé kerekedett a Fehérvár, de nem sikerült olyan eredményt elérnie, hogy kiharcolja a ráadást. Átérezzük a helyzetüket, hiszen mi is csalódottak voltunk, amikor búcsúztunk, most nyilvánvalóan ők is azok lehetnek. De ahogy mi akkor, úgy azt gondolom, ők most is hamar túlteszik magukat a történteken, profi klubról van szó.”

Ha azt vesszük, hogy az előző bajnokságban a Kisvárda megelőzte a Fehérvárt és a mostani bajnokságot is jobban kezdte (a forduló előtt az élen állt), kijelenthető, hogy esélyesebbek a vasárnapi mérkőzésén?

„Ez így nem jelenthető ki, hiszen új sorozat kezdődött, volt mozgás a játékoskeretekben, a jelentősebb inkább náluk – állapította meg Török László. – Minden bajnokság és minden mérkőzés más, a bajnokság ilyen korai szakaszában pedig még nem kell foglalkozni a tabellával. Jól mutat, hogy a Kisvárda az élen áll, de nem a táblázatot nézegetjük, hanem dolgozunk keményen, maximálisan koncentrálunk, az erőviszonyok megfejtésére pedig az első kör után visszatérhetünk. Kétségtelen, jó periódusban vagyunk, és bár a Fehérvár az elmúlt hetekben csütörtök-vasárnap ritmusban játszott, van olyan szintű csapat, hogy rotálni tudjon, és a legfrissebb állapotban lévő játékosokkal érkezik hozzánk. Nekünk is volt mihez alkalmazkodni a héten, hiszen a lehető legrosszabb időpontban, a kora délutáni kánikulában lépünk pályára, így a bioritmust is ehhez kellett igazítani a heti munkában. A stábbal minden megterveztünk, készen állunk a mérkőzésre, akkor is, ha huszonöt fok lesz, de akkor is, ha negyven, ezen nem tudunk változtatni. A mostani hőségben kívülről nézni a meccset is megterhelő, hát még futballozni, úgyhogy minden tisztelet a játékosoké, akik ilyen körülmények között is tudásuk legjavát igyekeznek adni.”

A bajnokságban eddig döntetlen-győzelem sorminta szerint haladtak a várdaiak, eszerint, most iksznek kellene következnie. Elfogadható lenne?

„Mindig az eredményességre, azon belül a győzelemre törekszünk, akár idegenben, akár hazai pályán játszunk – felelte a vezetőedző.

A Vidivel kapcsolatban nagyon fontos, hogy a játékosai mikor dolgozzák fel azt, hogy a kölni, bravúros győzelem után mégsem jutottak be a KL-csoportkörébe és ezzel Michael Boris vezetőedző is teljes mértékig tisztában van.

"Természetesen csalódottak voltunk a csütörtöki eredmény miatt, de gyorsan tovább kellett lépnünk, az elmúlt két napban már a bajnokságra kellett készülnünk. Jó eredményt akarunk elérni, már csak azért is, mert az ilyen bajnoki mérkőzéseken tudjuk kiharcolni azt, hogy később újra ilyen nemzetközi meccseket játszhassunk, mint a Köln elleniek. A dobogót célozzuk meg, a Kisvárda jelenleg az élen áll, nem szabad hagynunk, hogy sok ponttal megelőzzenek minket. Ellenfelünk jó és erős csapat, nem sokon múlott, hogy ők is bejussanak az EKL-rájátszásba. A Kisvárda erős a kontratámadásokban is, ezekre is fel kell készülnünk és meg kell akadélyoznunk a kontráikat. Naponta mérjük, hogy hogy érzik magukat vagy hogy aludtak a játékosok, naponta töltenek ki riportokat, így pontosan tudjuk, hogy melyik játékos milyen állapotban van, nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is, ez is nagy segítség a sűrű menetrend közepette."

Kezdés 14.30-kor. 

Legfrissebb híreink