Kisvárda-Vidi: elmaradt az esélylatolgatás

Sokat dolgozik a fehérváriak visszatérője.

Forrás: kisvardafc.hu

Vasárnap is rendeznek rangadót az NB I-ben: a második helyen álló Kisvárda a negyedik Vidit látja vendégül. Az előző fordulóban mindkét csapat győzött, a Kisvárda például az MTK-t 5-0-ra verte.

Erős Gábor elmondta, mindig jó érzés egy rangadón szerepelni, de az esélylatolgatás elmaradt nála.

"Természetesen nagyon jó érzés ilyen meccseken részt venni, szeretnénk is ezen szokásunkat megtartani. A csapat magasra tette magának a mércét, innentől kezdve fel van adva a lecke, ott kell maradnunk a tabella élcsoportjában. Ugyan jelen pillanatban a mi pozíciónk a kedvezőbb, de nem szeretnék esélyekről beszélni, inkább azt hangsúlyoznám, hogy két jó csapat találkozik majd, és nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Fehérvár rendkívül jó játékosokból álló csapat. Ugyanakkor a mi csapatunk is nagyon jó, amelyet szintén sok jó futballista alkot. Rangadóról beszélünk, amelyet remélhetőleg a meg is tudunk nyerni. Decemberben már nem várhattunk harmincöt fokot, nagyjából tudtuk, hogy milyen időjárással kell szembesülni. A pályáink megfelelő állapotban vannak, tudtunk edzeni a stadionban is, úgyhogy ezekre nem foghatunk semmit. A hétre jó alapot, hangulatot és önbizalmat adott a múlt szombati magabiztos győzelmünk, de továbbra is két lábbal, szerényen a földön kell maradnunk, azzal együtt is, hogy megint nagyon jól dolgoztak a játékosok. A Gyirmót elleni meccset követően beszéltem arról, hogy a hangulat javításával is kellett foglalkozni, hiszen annak a találkozónak a végjátéka benne maradt a fejekben, most viszont nem volt ilyesmiről szó, végig jó hangulatban teltek az edzések, persze kemény munkával is" - fogalmazott a Kisvárda trénere.

Erőshöz hasonlóan a fehérváriak légiósa, Alef is nehéz mérkőzésre készül.

"Nagyon örülök, hogy felépültem a sérülésemből és legutóbb már 90 percet a pályán tölthettem. Persze éreztem, hogy nem vagyok még száz százalékos állapotban, már ami a teljesítményemet illeti, de sokat dolgozok minden nap azért, hogy ismét jó formába lendüljek. Fontos volt számunkra a Gyirmót elleni hazai győzelem az FTC elleni vereséget követően, a sikerünk értékét pedig növelte az, hogy emberhátrányban tudtunk győzni. Vasárnap a második helyen álló Kisvárda otthonába látogatunk, személy szerint nagyon nehéz meccsre számítok, hiszen ellenfelünk kerete erős, ráadásul intenzív futballt játszanak, úgyhogy végig nagyon koncentráltan kell futballoznunk" - mondta a Vidi futballistája.

A Kisvárda-MOL Fehérvár mérkőzés 13.30-kor kezdődik. 

Legfrissebb híreink