Kisvárda-Puskás: Bódog beszólt a felcsúti gólra - reakciók

Csókolózva közlekednek az utcán a várdaiak; Hornyák feltette a nagy kérdést.

Forrás: kisvardafc.hu

Mint ismert, a kiesés ellen küzdő Kisvárda és a bronzéremért harcoló Puskás Akadémia 1-1-es döntetlent játszott szerdán egymással. A második félidőben előbb büntetőt rontottak a hazaiak, majd a hajrában megszerezték a vezetést, ám az utolsó pillanatokban jött a felcsútiak egyenlítése. Mindkét gárdának a saját kezében van a sorsa az utolsó fordulóban.

 

A lefújás után a két vezetőedző értékelt.

Bódog Tamás (Kisvárda): "Nem jó érzés az utolsó pillanatban gólt kapni, mert uraltuk a mérkőzést, jobbak voltunk a Puskásnál, a helyzeteink is megvoltak, csak be kellett volna rúgni azokat. Úgy kaptunk gólt, hogy az ellenfél azt sem tudta, hogyan egyenlítettek, ez azért kicsit fáj. Le a kalappal a játékosaim előtt, mert egy ilyen minőségű csapat ellen így játszani remek teljesítmény. Ebből is tanulunk, erősebbek leszünk. Van még egy meccslabdánk, amit értékesíteni fogunk, minden a saját kezünkben van, ez a mérkőzés pedig erőt kell, hogy adjon. Most még lehet szomorkodni, de holnaptól mindenki boldogan, mosolyogva, csókolozva közlekedik az utcán."

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): "Először is köszönöm a csapatomnak a példás küzdést. Túltaktikáztuk ezt a mérkőzést, nehezen tudtuk megoldani a Kisvárda védekezését, a második félidő végén kerültünk tempóba. Hiányzott a minőség, mérges voltam, elég passzívan játszottunk. Kicsi félelmet éreztem a játékosokon, nem tudom, tisztában voltak-e a mezőkövesdi meccs eredményével. Nem nagyon tetszett az egész, visszajöttünk és szerencsésen egyenlítettünk, így szereztünk egy pontot, ez a pont pedig lehet, hogy a legfontosabb lesz ebben a szezonban. Kérdés, mi a fontosabb jelen esetben: a mutatott játék vagy a pontszerzés? Ennek tükrében elégedettek lehetünk."


EMLÉKEZTETŐ
 

Kisvárda-Puskás Akadémia 1-1

Kisvárdán is ellentétes célokat szem előtt tartó csapatok mérték össze az erejüket. A hazaiak az NB I-es tagság meghosszabbításért küzdöttek, míg a felcsútiak a dobogóra állnának fel a szezon végén. A második félidőben ugyan tizenegyest kapott a kisvárdai alakulat, de Viana próbálkozását hárította Tóth Balázs.

Security Check Required

 

A hajrában egy kapu előtti kavarodás során Sassá volt a legjobb helyen. Talán már sokan elkönyvelték a várdai győzelmet, de a hosszabbításban jött a csattanó, és ponttal távozott a Puskás Akadémia.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: TÓTH BALÁZS

A Puskás Akadémia kapusa magabiztos teljesítményt nyújtott, sőt, a második félidőben kivédte a tizenegyest is, aminek köszönhetően főszereplővé vált. A bravúrja pontot ért a vendégeknek. 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: MEISNER GÓLJA

Ugyan aktívabb volt a Várda, sőt, sokáig úgy tűnt, hogy meg is nyeri a mérkőzést, de a hajrában aztán kicsikart egy pontot a felcsúti együttes. Ez a gól akár bronzot is hozhat a Puskás Akadémiának. 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

86. perc: Kisebb kavalkád alakult ki a Puskás Akadémia kapuja előtt. Végül Sassá volt a legjobb helyen, a brazil játékos hét méterről tüzelt a kapuba (1-0).

Security Check Required

 

93. perc: A hosszabbításban jött a dráma. Meissner egy lecsorgó labdát kb. 10 méterről vágott a kapuba (1-1).

Security Check Required

 

A KÖVETKEZŐ FELADAT

A Puskás Akadémia az utolsó fordulóban a Budapest Honvédot fogadja. Amennyiben nyer a felcsúti csapat, biztosan megszerzi a harmadik helyet. A Kisvárda a Diósgyőr otthonában fejezi be a mostani szezont.

JEGYZŐKÖNYV: 

Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0)
Kisvárda, 2875 néző, v.:
Pintér Cs.
gólszerzők: Sassá (85.), illetve Meissner (94.)
sárga lap: Hej (55.), Lucas (67.), Sassá (86.), Rubus (88.), illetve Deutsch (65.), Nagy Zs. (67.), Knezevic (89.)
Kisvárda Master Good: Dombó - Hej, Rubus, Kravcsenko, Protic (Baranyai, 91.) - Lucas, Bumba (Sassá, a szünetben) - Simovic, Cukalasz (Ene, 87.), Kovácsréti - Viana (Tischler, 80.)
Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Nagy Zs., Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. (Mebrahtu, 90.) - Urblík (Plsek, 69.), Van Nieff - Slagveer, Knezevic, Gyurcsó - Vanecek (Favorov, 82.)

A tabella a linkre kattintva érhető el. 

Legfrissebb híreink