Kisvárda: mennyit ad hozzá egy edző a csapat sikeréhez?

A sportigazgató és a vezetőedző nyilatkozott.

Forrás: kisvardafc.hu

Az M4 Sport Góóól2 című műsorában nyilatkozott Révész Attila a Kisvárda sportigazgatója, ahol azt próbálták megvizsgálni, hogy mi lehet a klub sikereinek titka.

Révész így nyilatkozott:

„Nagyon sok részt tulajdonítunk az edzőknek, de ez egy hibás következtetés, nem gondolom, hogy 20-25 százaléknál többet hozzá tudnak tenni a mai futballban. Ha nincsen jó játékosod, idehozhatok bármilyen jó edzőt, nem sokat ér.”

A sportigazgató elmondása szerint a jelenlegi vezetőedző, Joao Janeiro abban különbözik az elődeitől, hogy azok a játkosok sem sértődnek meg, akik a periférián vannak. A portugál szakember kiemelte, hogy amit egy meccsen lát, azt megpróbálja modellezni az edzésen is. Így összegzett Janeiro:

„Az intelligencia rendkívül fontos és csak még fontosabb lesz a jövőben. Vannak a kiemelkedő játékosok, mint Messi vagy Ronaldo, illetve magyar részről Szoboszlai, de a játékosok 90-95 százaléka azonban olyanok, mint a robotok, utasításokat kapnak, amiket követnek, ezért fontos a taktikai intelligencia. A rendszertől függetlenül kell változni, mert számomra a rendszer nem jelent semmit.

Legfrissebb híreink