Kisvárda: megvan az új edző

Hivatalos bejelentés.

Forrás: kisvardafc.hu

Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója néhány nappal ezelőtt még úgy nyilatkozott a Reggeli Startban, hogy portugál vagy spanyol edzőt szeretne a kispadra. Voltak olyan jelöltek, akikkel előrehaladott tárgyalásokat folytattak, de egyezségre nem jutottak.

ÍME, A KISVÁRDA BEJELENTÉSE:

,,Eldőlt, hogy csapatunk, a Kisvárda Master Good vezetőedzője Supka Attila lesz. Az 57 esztendős pro-licences szakember aláírta szerződését, de személyes bemutatása egyelőre várat magára. Supka Attila megkezdte a keret feltérképezését, a csapat korábbi mérkőzéseinek elemzését, miközben folyamatos kapcsolatban áll Révész Attila sportigazgatóval, aki jelenleg a csapat megerősítésén dolgozva külföldön tartózkodik.

A hatvani születésű Supka Attila játékosként a Bp. Honvéd csapatában mutatkozott be az NB I-ben, 1981-ben, az akkori címvédő csapatban 18 évesen jutott szóhoz. Később játszott Kecskeméten, Újpesten, Debrecenben és a Videotonnál valamint Ausztriában az Eisenstadt, az Artheim és a Schützen csapataiban. Pályafutását a Szarvas játékosaként fejezte be az NB II-ben.

Edzői pályafutása Sopronból indult, majd ugyancsak dolgozott az osztrák Artheimnél. Első magyarországi NB I-es megbízatását a Békéscsabánál kapta (2003-2004), majd 2004-ben Debrecenbe került, ahol az ő nevéhez fűződik a DVSC első bajnoki címének megszerzése 2005-ben, amelyet 2006-ban újabb követett. Ugyanezekben az években a Szuperkupát is elhódította csapatával. A Bajnokok Ligája-selejtezőjében Supka Attila irányítása mellett búcsúztatta a Debrecen 8–0-s összesítéssel a horvát bajnok Hajduk Splitet, illetve ekkor mérkőzhetett meg a Manchster Uniteddel is.

Debrecen után a Budapest Honvéd következett, amelyet három különböző ciklusban, 2006-2008-ban, 2011-2012-ben és 2017-2019-ben is irányított. Utóbbi időszakában háromszor a Kisvárdával is megmérkőzött, ezeken a meccseken kétszer nyert és egy döntetlent ért el a Honvéd. 2007-ben, vagyis első évében elhódította a fővárosi csapattal a Magyar Kupát, a döntőben korábbi klubját, a DVSC-t legyőzve.

Supka Attila azóta volt a Zalaegerszeg (2008-2009), a ciprusi Nea Szalamina (2009), a Pécsi MFC (2012), a Soproni VSE (2013-2017), a Szeged 2011-GA (2017) és a Haladás (2019) vezetőedzője. Soproni edzőként ő ült az ellenfél kispadján azon a 2013-as mérkőzésen, amelyen a Kisvárda visszatért az NB II-be.

Supka Attila irányításával július 14-én kezdődik meg csapatunk felkészülése a klub történetének harmadik NB I-es idényére, ám az új vezetőedző már korábban Kisvárdára érkezik, hogy megismerkedjen kollégáival és a körülményekkel.

Kisvárdai pályafutásához sok sikert kívánunk!"

Legfrissebb híreink