Kisvárda: kiütve - így írta tovább a tündérmesét a Pécs

Kivitték a pályára mindazt, amit tudnak!

Forrás: pmfc.hu

Magyar Kupa, 8. forduló:

Pécsi MFC–Kisvárda Master Good 1–0 (0–0)

Pécs, 200 néző, v.: Molnár.

PMFC: Egyed – Grabant, Gajág, Rácz, Németh – Kónya, Nikics, Futó (Szabó D., 63.), Geiger (Katona., 87.) – Tihanyi (Koller, 68.), Hegedűs M. Vezetőedző: Vas László

Kisvárda: Zöldesi – Melnyik, Beriosz, Ene (Karaszjuk, 36.), Baranyai Á. – Lucas, Pico (Grozav, 70.) – Gosztonyi, Bumba (Hugo Seco, a szünetben), Kovácsréti – Tischler. Vezetőedző: Dajka László.
 

Gól: Tihanyi (65.)


Mint arról korábban már beszámoltunk, a harmadosztályú Pécs csapata 1-0-ra nyert a Kisvárda ellen, így kiejtette NB I-es ellenfelét a Magyar Kupából. 

A várdaiak nem léphettek legerősebb kezdőcsapatukkal pályára, mert az NB I egyik legjobb kapusa, a gárda talán legfontosabb láncszeme, Felipe el sem utazott, rajta kívül pedig Hej Viktor maradt otthon. A kissé tartalékosnak mondható összeállítás megbosszulta magát, annak ellenére, hogy Vas László, a baranyaiak szakembere azt nyilatkozta: "az őszi bajnoki szereplés után a szerdai kupameccs már csak egy bónusz. Egy NB I-es csapat ellen játszunk, így próbálunk a realitás talaján maradni. Az viszont biztos, mindent elkövetünk annak érdekében, hogy Pécs városának labdarúgását jól képviseljük ebben a sorozatban is. Egy Magyar Kupa mérkőzésen bármi előfordulhat. Különösebb elvárásom nincsen, csupán annyit szeretnék, hogy vigyük ki a pályára mindazt, amit tudunk és örvendeztessük meg a szurkolókat.”

Nos, mindez összejött, a pécsiek teljesen megérdemelten jutottak tovább.

A gól története: 65. perc: Hegedűs 15 méteres lövése a baloldali kapufáról kivágódott, a kipattanót Tihanyi 10 méterről ballal a kapu jobb oldalába lőtte, 1–0.

A tündérmese tovább folytatódik, és az őszi szezont látva ki tudja, hol a határ?

 

További híreink, beszámolóink, reakcióink a Magyar Kupa-meccsekről erre a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink