Kisvárda: két brazil szurkolt nekünk a 2016-os Eb-n

Visszaemlékezés az eufórikus meccsre.

Forrás: mlsz.hu

Az elmúlt három és fél évtizedben számos emlékezetes meccset játszott a magyar válogatott. Ezek közül kiemelkedik a 2016-os Európa-bajnokság, azon belül is a Portugália elleni meccs. Az M4 Sport szerdán este ismételte meg a Lyonban játszott meccset, a kisvárdai játékosok megosztották, hogyan élték meg a felejthetetlen Eb-csoportmérkőzést.

Rubus Tamás így emlékezett vissza:

„Nyíregyházi játékos voltam akkor, és a tulajdonos érdekeltségi körébe tartozó étteremben néztük a mérkőzést. Úgy volt, hogy a szurkolókkal együtt, ám ők végül nem képviseltették magukat, így szűk körben, a játékostársakkal együtt éltük át annak a feledhetetlen összecsapásnak az izgalmait.”

Tischler Patrik egy évvel az Eb előtt csúcsformában játszott, ontotta a gólokat. Talán azon is elgondolkodott, hogy tagja lehet a válogatottnak:

„Akkoriban volt egy törzshelyünk, ahova meccseket jártunk nézni, de a portugálok elleni mérkőzést mégis otthon néztem, családi körben. Talán azért is, mert már tartott a felkészülés, hétköznap volt, és az edzés után épphogy hazaestem. Tényleg jól ment akkoriban a játék, de pechemre a magyar csatárok abban az időszakban külföldön is remekeltek, gondoljunk csak Szalai Ádámra, Nikolics Nemanjára vagy Németh Krisztiánra, az itthon játszók közül pedig Böde Dánielre. Úgyhogy elfogadta az ember, hogy jó játékosok alkotják a válogatottunk támadó szekcióját, így nem maradt más, mint a szurkolás.”

Gosztonyi András, aki 2016 nyarán szerződött Kisvárdára, telefonról nézte a meccset:

„A Slask Wroclaw játékosaként Lengyelországban ért a mérkőzés, ha jól emlékszem, egy edzőmeccsről hazafelé tartva a buszon néztem a telefonomon.”

Még a Fradi utánpótláskorú játékosaként élte meg az Eb-t Kovácsréti Márk, mielőtt Kisvárdára igazolt volna:

„Tizenöt éves voltam, tehát nyilván otthon, családi körben néztem a meccset, de emlékszem rá, hogy egész Budapest egy felbolydult méhkashoz hasonlított akkor. Nyilván az akkor megéltek is adtak egy lökést ahhoz, hogy futballistává akartam válni, hiszen elég jól ment a válogatottnak azon az Európa-bajnokságon. A portugálok ellen gólt szerzett Gera Zoltán az edzőm az U21-es válogatottnál, és ha azt a gólját még nem is hozta szóba, a taktikai elemek ismertetésekor gyakran hoz fel példát a játékoskorából, amit nagy érdeklődéssel hallgattunk.”

Lucas korábban már elmondta, hogy az Eb-n tiszta szívből szurkolt Magyarországnak, most azt is elmondta, hogy miként:

„Már kisvárdai játékos voltam, és a szüleim éppen itt tartózkodtak Magyarországon, úgyhogy otthon, apukámmal néztem a mérkőzést. Természetesen a magyaroknak szurkoltunk, szóval két született brazil férfi drukkolt a magyaroknak a velünk egy nyelvet beszélő portugálok ellen. Tudom, hogy a portugálokat Európa braziljainak is nevezik ezen a kontinensen, de szerintem csak a közös nyelv miatt helytálló ez az összehasonlítás, a futballban azért a brazilok sokkal jobbak.”

Legfrissebb híreink