Kisvárda-DVTK: Bódog szerint erre a meccsre lehet építeni - reakciók, videók

Feczkóék igazi nagybetűs csapat voltak.

Forrás: dvtk/facebook

Az OTP Bank Liga, 22. fordulójában Keleti rangadót is rendeztek, a Kisvárda a Diósgyőrt fogadta.

A mérkőzés Bódog Tamás a kisvárdaiak szakvezetője miatt érdekes párharcnak ígérkezett, hiszen a 49 éves tréner korábban a DVTK-t is irányította.

A szombati mérkőzésen a hazaikanál Cornel Ene és Claudiu Bumba eltiltás miatt nem játszhatott, a Kisvárda élére bő két hete kinevezett vezetőedző Gosztonyi Andrást, Sztavrosz Cukalaszt, valamint a védelemben idén először szerepet kapó Anton Kravcsenkonak is bizalmat szavazott.

A másik oldalon Feczkó Tamás, a DVTK edzője pontosan ugyanazt a kezdőt küldte pályára, akik egy hete legyőzték a Paksot.

 

Security Check Required

(null)

 

A két csapat novemberi mérkőzésén a Diósgyőr nagy egyéni hibát kihasználva már a harmadik percben vezetéshez jutott a Várda ellen, ezúttal pedig a borsodiak hátsó alakzata könnyelműsködött már a meccs legelején, aminek köszönhetően Gosztonyi András került nagy helyzetbe, középre gurított labdáját azonban Iszlai Bence szépen mentette a középen egyedül érkező Cukalasz orra elől.

A korai gól tehát elmaradt, de így sem kellett sokat várni a hazai találatig: az igen aktív Cukalasz a 23. percben talált be (1–0), és a gól érezhetően meghozta a piros mezesek játékkedvét, Gheorghe Grozav, a kisvárdaiak támadója szép cselekkel villogott, de az első félidőben már nem tudta tovább növelni az előnyt az NB I 10. helyezettje.

Petrjak 3, Lanzafame 2, Böde ellenálhatatlan volt - eredmények, tabella - NB1.hu

Forrás: molfehervarfc.hu A 22. fordulóval folytatódott a küzdelem az NB I-ben. A Paksba visszatért az eltiltását letöltő Böde Dániel. A rutinos futballista nem is tétlenkedett, egy emlékezetes gólt szerzett a Loki ellen. Böde a felezővonal közeléből lódult meg, a debreceni futballisták pedig nem tudták feltartóztatni. Böde duplán örülhetett, hiszen a Paks is diadalmaskodott.

 

A szünet jót tett a Feczkó-legényeknek, a második játékrészre összekapta magát a Diósgyőr, olyannyira, hogy a Kisvárda leginkább csak védekezett, azt viszont jól tette. Feczkó kettős cserével próbálta fokozni a nyomást, és Haris Tabakovic egyből egy veszélyes fejessel jelezte, több játékidőre is igényt tartana.

A fiatal focistájuk, Takács Márton tragikus halála miatt fekete szerelésben fellépő diósgyőriek mindent egy lapra feltéve rohamoztak, így Bódogék számára egyre több terület jutott, és sikeresen ki is használták a DVTK védelemének fellazulását, egy kontra végén, a 76. percben Bohdan Melnik találatával (2-0), úgy nézett ki, a Várda eldönti a mérkőzést és a három pont sorsát.

A csereként beálló Tischler Patrik újból gólt szerezhetett volna pályára lépése után, de a fejesét védte a diósgyőri kapus és ez megbosszulta magát, hiszen az ellentámadásból Molnár Gábor szépített a 83. minutumban (1-2).
S ezzel még nem volt vége a hazai rémálomnak: a 89. percben a miskolciak másik cserejátékosa, Egerszegi Tamás is betalált (2-2), így a Diósgyőr a sírból hozta vissza a mérkőzést, és szerzett egy pontot Kisvárdán.

 

A hazaiak csak magukat okolhatják, hogy a remek színvonalú, jó iramú mérkőzésen nem koncentráltak eléggé a végén, és engedték, hogy a Paks győzelmével helyet cseréljen a két gárda, és Bödéék a 10. pozícióba taszítsák őket.

Az a Paks, amely a következő fordulóban érkezik a Várkerti Stadionba, egy "hatpontos" meccsre.

A forduló nézőszámai: telt ház volt a Mezőkövesd-Fradin - NB1.hu

Forrás: A 22. fordulót is kipipálták az NB I-ben szereplő együttesek. A játéknap legnagyobb rangadóját a harmadik Mezőkövesd és a listavezető Ferencváros játszotta. A Kövesd nem kis meglepetést okozott szombat este, hiszen Kuttor Attila együttese már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát.

Edzői értékelések

Bódog Tamás (Kisvárda):

"Veszítettünk két pontot, mert lezárhattuk volna a mérkőzést. Ilyen a foci, kihagytuk a meccslabdát, és ez történt utána...
A DVTK erősségét jelzi, hogy mindent feláldozva jöttek előre, és megpróbálták, amit végül meg tudtak csinálni.
Kézben tartottuk a mérkőzést, a 65. percig egy helyzete volt a DVTK-nak az is előrevágott labdából. Valódi helyzetet nem tudtak kialakítani. Az utolsó 25 percben a cserék után a DVTK felvállalta a rizikót, nagyon sok labda érkezett a kapunk elé.
Sajnálom, hogy így alakult, de erre lehet építeni, a csapat sokkal jobban játszott mint a múlt héten.
A DVTK-nak sok sikert kívánok, jó csapatuk van, az utolsó fordulóban megpróbálunk szerencsésebbnek lenni Diósgyőrben."

Feczkó Tamás (DVTK):

"Mindenekelőtt a csapat nevében szeretnénk részvétünket nyilvánítani a ma elhunyt Takács Márton családjának! 
A hazaiak az első kontraziccerükből gólt szereztek, és jobban is játszottak, mi viszont kihagytuk a kontránkat. 
A második félidőben nagy nyomás alá helyeztük a hazaiakat, akik hősiesen védekeztek, és ahogy átjöttek a félpályán, második kaput eltaláló lövésükből újabb gólt szereztek. 
Minden elismerésem a játékosaimé és a csapatomé, hiszen nem csak hittünk benne, de meg is csináltuk a pontszerzést. Akár nyerhettünk volna, ha Molnár Gábor higgadtabb a Dombó által neki dobott labdával, de ne legyünk telhetetlenek.
Igaz a három pontért érkeztünk, de így, hogy az utolsó tíz percben felálltunk, és vert helyzetből szereztünk pontot örülök az egy pontnak, mert bravúros teljesítmény. 
A második félidei játékunkra lehet alapozni, végig domináltunk. 
Ilyenkor mutatjuk meg az erőnket, igazi nagybetűs csapat voltunk, mindegy, ki lép pályára, valaki mindig hozzá tud tenni."

OTP BANK LIGA: 22. FORDULÓ
KISVÁRDA MASTER GOOD - DIÓSGYŐRI VTK 2-2 (1–0)

Kisvárda, Várkerti Stadion, 2512 néző, Vezette: Bognár Tamás (Albert I., Vígh-Tarsonyi G. – Solymosi P., Lovas L.)

KISVÁRDA: Dombó – Melnyik, Kravcsenko, Rubus, Protics – Lucas, Karaszjuk – Gosztonyi (Sassá, 61'), Cukalasz, Grozav (Obradovics, 87') – Viana (Tischler, 80'). Vezetőedző: Bódog Tamás.

DIÓSGYŐR: Danilovics - Sesztakov, Polgár, Brkovics, Vági (Egerszegi, 80') - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Rui Pedro (Molnár, 67'), Kiss - Ivanovszki (Tabakovics, 67'). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Gólszerzők: Cukalasz (1-0) a 23. percben, Melnyik (2-0) a 76, Molnár (2-1) a 83. percben, Egerszegi (2-2) a 89. percben.

Legfrissebb híreink