Kisvárda-DVSC: a végén jött a dráma

Eleget tettek a szurkolók a hazai vezetőedző kérésének.

Forrás: dvsc.hu

KISVÁRDA-DVSC 2-1

Egy igazán pikáns meccs nyitotta meg a vasárnapot az NB I-ben, ugyanis a listavezető Kisvárdánál vizitált a Loki.

A találkozó előtt a hazaiak mestere, Joao Janeiro kiemelte, hogy nehéz meccsre számít, ezért is kérte a szurkolókat, hogy lehetőleg minél nagyobb létszámban látogassanak ki a stadionba. A portugál szakember kérésének eleget is tettek a drukkerek, mind a várdaiak, mind a debreceniek szép számban voltak jelen. Ebből adódóan a hangulat kiváló volt az egész meccsen, mind a két tábor remekül tette a dolgát.

Huszti Szabolcs a meccs előtt elmondta, hogy Németh Krisztián debütálása még várat magára, újra fel kell építeni ugyanis a futballistát. Azt külön is hangsúlyozta, hogy nagyon fontos lesz az, hogy hogyan kezdik a meccset. A DVSC honlapján ugyanis nemrégiben megjelent egy statisztika, melyben azt mutatták be, hogy a Loki hajlamos kicsit "belealudni" az első játékrészbe, mivel a góljainak a döntő többségét a második félidőben szerzi.

Mindezek ellenére egyértelműen a Kisvárda kezdte jobban a találkozót, sokkal nagyobb kedvvel indították a mérkőzést, mint a debreceniek. Folyamatosan dolgozták ki a helyzeteket, de ezek mind meddőnek bizonyultak. A Loki viszont ezen a meccsen nem várt a második félidőig a felébredéssel, ugyanis már a 10. percben megszerezte a vezetést Varga József révén. Ezután újra átvette az irányítást a Kisvárda, ám Kosicky remek napot fogott ki, így a szünetig érintetlen maradt a kapuja.

A második játékrészre még jobban felszívta magát a Kisvárda, ennek a 49. percben meg is lett az eredményen, Mesanovic egalizált. Ezek után kicsit unalmasabb percek következtek, ugyan mind a két oldalon akadtak lehetőségek, de egyértelműen leült a meccs.

A végén azonban jött a dráma. A vendégek kicsit beszorultak a saját kapujuk elé, ám sokáig jól bírták az ostromot. A 89. percben végül Zlicsics betalált, ezzel eldöntve a három pont sorsát, valamint azt is, hogy bármi is lesz a Derbi végeredménye, a Kisvárda megőrzi az első helyet a tabellán.

Hét meccs után a Kisvárda hat győzelemmel és egyetlen vereséggel vezeti a bajnokságot, összesen 18 ponttal, míg a Loki a nyolcadik, nyolc egységgel a neve mellett.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: TOMAS KOSICKY

Ugyan a csapata nem nyert, ráadásul két gólt is kapott, de mégis a debreceniek legjobbja volt. Remek napot fogott ki, ám nem volt szerencséje.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: ZLICSICS GÓLJA

Az ő gólja döntötte el a találkozót és a három pont sorsát. Az ő találata szállította a drámát a végén, egyébként maga a gól is szépségdíjas volt.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

10. p.: Ferenczi adta be a labdát balról, amit Bévárdi rosszul vett át, de utána Bárány nagyszerűen készítette le a játékszert Varga Józsefnek, aki kapásból a jobb alsóba lőtt. 0-1!

49. p.: Hej passzolt Mesanovichoz egy szabadrúgás követően, a kisvárdai játékosról lemaradt Deslandes, így Mesanovic a jobb oldalról a jobb felsőbe bombázott. 1-1!

89. p.: Camaj szögletét követően Zlicsicshez került a labda, aki miután lekészítette, 18 méterről a bal felsőbe emelt. 2-1!

A KÖVETKEZŐ FEALADAT:

A Kisvárda a Honvéd vendége lesz október első napján, míg a Loki egy nappal később a MOL Fehérvár FC-t látja vendégül.

JEGYZŐKÖNYV:

Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 2-1 (0-1)
Kisvárda, 2500 néző, v.: Bognár
Kisvárda Master Good: Dombó - Hej, Prenga, Cirkovic, Leoni - Melnik (Lucas, 76.), Navratil (Asani, 76.), Ötvös (Zlicic, 68.), Bumba (Camaj, 84.), Simovic - Mesanovic
Debreceni VSC: Kosicky - Korhut, Baráth, Deslandes, Ferenczi - Bévárdi (Soltész, 84.), Dzsudzsák, Varga J., Sós (Szécsi, 62.) - Ugrai, Bárány (Tischler, 78.)
gólszerzők: Mesanovic (49.), Zlicic (89.), illetve Varga J. (10.)
sárga lap: Melnik (43.), Simovic (60.), Leoni (62.), Dombó (93.), illetve Sós (24.)

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink