Kisvárda: Bódog véleménye az öt cseréről

Az ivószünet is szóba került.

Forrás: Kisvárda/Facebook

Az NB I-ben május végén folytatódhat a küzdelem. A weboldalunkon is olvashattak arról, hogy az MLSZ döntésének értelmében a csapatok egy-egy meccs során öt játékost tudnak cserélni. Emellett azt is bejelentette a szövetség, hogy a meccseken mindkét félidőben ivószünetet tartanak. 

A szezon folytatása: hiába a kritika, újabb komoly döntés - NB1.hu

 

A módosításokról Bódog Tamás, a Kisvárda vezetőedzője is elmondta a véleményét. Bódog az ivószünetet észszerű döntésnek tartja. A cserékkel kapcsolatban elmondta, új helyzeteket teremthet ez a változtatás.

"Azt gondolom, hogy az ivószünet észszerű, az eddig is megvolt, amikor nyári szakaszához érkezett a bajnokság. Az öt csere adta lehetőség érdekes történeteket szülhet, hiszen mondjuk az utolsó negyedórában akár három-négy friss embert is a pályára lehet majd küldeni. Mindez a játék képét is megváltoztathatja, a nézőknek is izgalmas lehet, mármint azoknak, akik a televíziók előtt követik majd a meccseket, hiszen csak úgy lehet…

 

Nagyobb figyelmet igényel ez a helyzet, mert az ellenfél változtatásaira is minél gyorsabban kell reagálni. Ilyen sűrű menetrend alkalmával másként befolyásolja majd az öt csere lehetősége a mérkőzéseket, mintha csak három lenne" - nyilatkozta Bódog a Várda hivatalos weboldalának.

 

Egyébként az MLSZ arra is rávilágított, hogy a cserékre a mérkőzés alatt csak három időpontot lehet felhasználni (ebbe nem tartozik bele a félidőben végrehajtott csere).

Korábban Márton Gábor nem köntörfalazott, a ZTE trénere így vélekedett a szabálymódosításról:

"Ez egy hülyeség! Ez elég velős volt, nem? Soknak tartom... Amatőr játékosoknál van, hogy ötöt cserélhetsz, úgy gondolom, hogy profi futballban ez sok, nekem egy kicsit komolytalan" - fogalmazott Márton a DIGI Sportnak. 

A Kisvárda jelenleg a hetedik helyen áll a táblázaton. A várdaiak az Újpestet fogadják majd a 26. fordulóban. 
 

Legfrissebb híreink