Kispest-Vidi: Nikolics és a bíró is főszereplő volt

A legvége volt a legfeszültebb rész.

Forrás:

Kispest-MOL Fehérvár FC 2-3

A becsületéért is kellett játszania a vendég MOL Fehérvár FC-nek a Kispest ellen. De nem azért állítjuk ezt, mert rosszat feltételeznénk azokról a fehérváriakról, akik a bennmaradásért harcoló Kispest vendégei voltak, hanem azért, mert be kellene bizonyítaniuk a bajnokságban és a Magyar Kupában, hogy (jelenleg) a második legjobb csapatot alkotják Magyarországon.

Ugye a bajnokság előtt úgy volt, hogy az aranyéremért a Ferencváros és a Vidi küzd majd, de az igazság az, hogy az FTC híveinek nem nagyon kellett eddig sem izgulniuk amiatt, hogy az élen végeznek majd a bajnokságban. A Vidit viszont már megelőzte a Puskás Akadémia, és ha a bajnokság végén is ez lesz a felállás, illetve az Újpest nyerné meg a kupadöntőt Szabics Imre csapata ellen, akkor megdőlne az az állítás, hogy a Fradi a Vidi legnagyobb szakmai riválisa, mert az előbb említettek teljesülése esetén a megállapítást úgy kellene módosítani, hogy inkább a Puskás Akadémia...

A Kispest előtt sem volt bonyolult a helyzet: amennyiben győz Horváth Ferenc csapata, akkor gyakorlatilag bebiztosítja az élvonalbeli tagságát, pláne azért, mert a következő fordulóban ZTE-Budafok meccs lesz...

A Vidi igyekezett aktívabb lenni a kezdés után, a vezetést is megszerezte, de a Kispest nem roppant össze, lehetett látni és a helyszínen érezni is, hogy a piros-feketék pontosan tisztában vannak azzal, hogy mekkora lehetőség előtt állnak (de nem állítjuk azt, hogy a vendégek nem küzdöttek).

Mivel hátrányban tudott újítani a Honvéd, legfőképpen ritmusváltásokkal, így előnnyel vonulhatott pihenőre úgy, hogy az első góljához kellett azért egy kicsit a szerencse is, a másodikhoz meg Nagy Dominik remek felismerése.

Fordulás után ismét a Vidi próbált irányítani, mint a mérkőzés elején, csak ugye már kényszerből. Idővel Szabics Imrének támadóbb felfogásúakat kellett becserélnie (Fiola és Dárdai ment le, Funsho és Houri érkezett be), amire válaszul Horváth Ferenc a csapatkapitányát, a hosszú indítások karmesterét Hidit áldozta be azért, hogy Kambert cserélje be helyette, aki mostanában ugyanúgy védekező középpályást játszik, mint az egyik legfényesebb korszakában tette azt még az ETO játékosaként.

A hajrára fordulva a Vidi 11-esből egyenlített, Nikolics most átengedte az ítélet végrehajtását Hourinak (nem úgy, mint Andorrában Géresinek a válogatott meccsen), aki élt a lehetőséggel. A 88. percben a Honvéd nem kapott meg egyet, majd Nego a végén eldöntötte a meccset.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: NIKOLICS NEMANJA
Berúgott egy 11-est, a másodiknál meg jól döntött, csak ez a biztos, mert Houri értékesítette azt, az viszont soha nem derül ki, hogy önmaga duplázott-e volna, a győztes gólnál meg ismét főszerepet vállalt magára.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: A MÁSODIK 11-ES ÉS A MEG NEM ADOTT 11-ES
Nagyon nehéz a helyszínen ilyen esetben a bírónak és az újságírónak is megállapítania, hogy jogos volt-e a megítélt 11-es, ám az tény, Iványi a sípjába fújt, Houri meg kiegyenlített. És akkor még azt sem szabad elfelejteni, hogy a 88. percben a kispestiek akartak volna 11-est kapni - jogosan.


GÓLOK TÖRTÉNETE:
21. p.:
Gazdag rúgott bele hátulról Musliuba, a 11-esből Nikolics a jobbra vetődő Tujvel mellett félmagasan lőtt a kapu bal oldalába. 0-1!

25. p.: Bal oldali szöglet után Szendrei fejelt közelről, Nego a gólvonalról fejelte ki a labdát, ami az újabb kispesti próbálkozás végén Nagy Dominik lőhetett 8 méterről, viszont Nego ismét mentett a gólvonalról, a kipattanóra Balogh csapott le, aki közelről jobbal a kapu jobb oldalába lőtt. 1-1!

41. p.: Szabadrúgáshoz jutott a Kispest a tizenhatos bal sarkánál. Mindenki beadásra számított, ehelyett viszont Nagy Dominik, mindenkit meglepve, a sorfal mellett a jobb alsó sarokba csavart ballal. 2-1!

77. p.: Petrjak eset el Mezghrani mellett, a spori szerint 11-est ért a felek alakítása. Tujvel most balra vetődött, Houri viszont középre helyezett. 2-2!

90. p.: Kontra végén Nikolics lövését védte Tujvel, a kipattanót Nego 8 méterről lőtt a kapuba. 2-3!

JEGYZŐKÖNYV:

Budapest Honvéd FC-MOL Fehérvár FC 2-3 (2-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Iványi
Budapest Honvéd: Tujvel - Mezgrani, Batik, Klemenz, Aliji - Hidi (Kamber, 72.) - Nagy D. (Bőle, 72.), Szendrei, Zsótér (Eppel, 63.) - Gazdag, Balogh N.
MOL Fehérvár: Kovács D. - Bolla, Rus, Musliu, Stopira - Nego, Dárdai (Bamgboye, 70.), Fiola (Houri, 70.), Petrjak - Nikolics (Alef, 93.), Szabó L. (Zivzivadze, 57.)
gólszerzők: Balogh N. (25.), Nagy D. (41.), illetve Nikolics (22., 11-esből), Houri (78., 11-esből), Nego (90.)
sárga lap: Nagy D. (19.), Balogh N. (85.), illetve Rus (88.)

KÖVETKEZŐ FELEDAT:
A Kispest Paksra látogat, míg a Vidi a Mezőkövesd vendége lesz a hétközi fordulóban.

Tabella a linkre kattintva érhető el.

HORVÁTH FERENC ÉRTÉKELÉSE:

SZABICS IMRE ÉRTÉKELÉSE:

Legfrissebb híreink