Kispest-Újpest: ismét láthattuk, hogy Marco Rossi ért a focihoz

Az első félidőt a legendás meccsek mellé lehet tenni.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Kispest-Újpest 2-2

Ízlés és pofon dolga, hogy ki, melyik korszak labdarúgását szereti jobban. Vannak, akik a régi idők játékára (tempójára és minden velejárójára) esküsznek, és vannak olyanok, akik a gyorsabb, modernebb fociért vannak oda.

Az viszont korszakoktól függetlenül igaz állítás, hogy a Kispest és az Újpest csatája az egyetemes magyar labdarúgás egyik legfontosabb párviadala, de elsősorban a dicső múltnak köszönhetően. A mai első félidőt viszont oda lehet tenni bármelyik régi nagy ütközet mellé abból a szempontból mert már az első félidő nagy fordulatokat, drámákat és katarzisokat villantott.

Junior Tallo, aki az NB I legjobb centere, letöltötte bajnoki mérkőzésekre szóló eltiltását és kapásból góllal ünnepelte ezt meg, majd picivel később Baoisic kényszerű kiválása sem zökkentette ki a lila-fehéreket, de olyannyira nem, hogy Beridze okos góljával már kettőre növelték az előnyüket a 24. percben.

A Kispest azonban nem roppant össze, köszönhetően elsősorban Gazdag Dánielnek, aki a magyar válogatottban is villogott (Andorra ellen megszerezte az első gólját címeres mezben), most meg kiharcolt egy 11-est, amit értékesített, majd egyenlített is, mindezt nagyjából másfél perc alatt. A második találata neki is nagyon hanyag eleganciájú volt.

A második játékrész inkább a taktikáról szólt, a Kispest akart dominálni, az Újpest meg kontrázni, mindkét gárda előtt voltak olyan lehetőségek, amik után megszerezhette volna azt a gól, mely feltehetően eldönti a három pont sorsát.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: GAZDAG DÁNIEL
Ismét jelezte, hogy teljes joggal bízik meg benne a kispesti közös munka után Marco Rossi szövetségi kapitány is. Rúgott két gólt (kiharcolva a 11-est is), lendületes, veszélyes volt, ráadásul a védekezésbe is besegített.


A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: A MEG NEM ADOTT 11-ES
A 68. percben balról szállt a labda a Kispest tizenhatosán belülre, középen a tömegben az érkező Csongvai tűnt el. Michael Oenning, a lilák vezetőedzője hevesen reklamált 11-est Kamber ölelése miatt, de a spori nem fújt. Az ilyen esetekben teljesen mindegy, hogy az ismétlés mit mutat a tévében, mivel a stadionban/mérkőzésen nincsen videóbíró, mert a játékvezetőnek nincs (még) lehetősége visszanézni az eseteket, és bizony meg kell vallani, ilyenért már többször adtak 11-est, és a helyszínen is annak tűnt az eset.

GÓLOK TÖRTÉNETE:
14. p.:
Bal oldali szabadrúgás után röviden fejelték ki a labdát a kispesti védők, ami Tallo elé került, aki lekezelte, majd dropból, 12 méterről kilőtte a bal felső sarkot. A csatár okos volt, nem tartott a beívelésnél a tömeggel a labdáért folytatott harcban, hanem a lecsorgóra helyezkedett... 0-1!

24. p.: Mitrovicot majdnem le kellett cserélni sérülés miatt, de tudta folytatni a játékot, aminek örülhettek az újpestiek, mert az ő átadása után nyesett Beridze kissé balról 18 méterről, nagyon okosan és ügyesen a bal alsó sarokba. 0-2!

36. p.: Zsótér passza után Gazdag ficánkolt a tizenhatoson belül, ahol Csongvai elütötte. A 11-esből Gazdag a jobb alsóba lőtt, Banai majdnem hárított. De csak majdnem... 2-1!

37. p.: Balogh Norbert okosan sarkazott lövés helyett Gazdag elé, aki kissé balról, 10 méterről, jobbal lőtt a bal alsó sarokba. Nagyon okos megoldás volt ez is. 2-2!

JEGYZŐKÖNYV:

Budapest Honvéd FC-Újpest FC 2-2 (2-2)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.:
Bognár
gólszerzők: Gazdag (37., 37., előbbit 11-esből), illetve Tallo (14.), Beridze (25.)
sárga lap: Nagy G. (33.), Batik (73.), Kamber (80.), illetve Kastrati (83.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Mezgrani, Batik, Lovric, Tamás K. - Kamber - Nagy D. (Eppel, 77.), Nagy G. (Szendrei, 92.), Zsótér (Aliji, 73.), Balogh N. - Gazdag
Újpest: Banai - Kastrati, Baosic (Máté, 19.), Csongvai - Pauljevic, Onovo, Mitrovic, Antonov - Tallo, Szakály P. (Bacsa, 85.), Beridze (Simon, 81.)
 

KÖVETKEZŐ FELADAT:
A Kispestre újabb, hatalmas feladat vár a bennmaradásért folytatott csatában, mert Zalaegerszegre látogat, míg az Újpest szintén emberes erőpróbán bizonyíthat, mert a Vidi vendége lesz.

Tabella a linkre kattintva érhető el.

Edzői értékelések:

 

FRISSÍTÉS:

22.22:

Horváth Ferenc és a 3 testőr, Boris üzenete - szombati reakciók - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink