Kispest: óriási poénokkal érkezett meg Horváth Ferenc

Forradalom, fodrász, Tom Cruise, Tarantino és bennmaradás.

Forrás: honvedfc.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, Horváth Ferenc lett a Honvéd vezetőedzője, aki hétfőn már edzést is tartott a csapatnak.

Bejelentette a Honvéd az új vezetőedzőjét - NB1.hu

 

A legutóbb a Haladást irányító, 47 éves szakemberrel a klub honlapja készített terjedelmes interjút, ebből a kérdezz-felelekből idézünk részeket.
 

"Megérkezett Kispestre a szabadságharcos?

Legyen úgy, hogy valamiféle forradalmat tudunk csinálni együtt – válaszolta Horváth Ferenc, aki a Nemzeti Sportnak adott, tavaly októberi interjújában olyan szabadságharcosnak nevezte magát, aki a lehetetlennek tűnő feladatokat is vállalja. – Abban kell megváltoztatni a játékosokat, hogy szenvedéllyel, alázattal és agresszívebben futballozzanak.

Mennyire vonzanak a lehetetlen feladatok?

Jobban örülnék egyszer egy olyannak, ami nem Mission Impossible, de mivel Tom Cruise-rajongó vagyok, így mondhatom, hozzá vagyok szokva az ilyen helyzetekhez is.

Mi a kedvenc filmed? A menekülés a győzelembe?

A Pulp ficton, mivel nemcsak Tom Cruise-t, hanem Quentin Tarantinót is nagyon kedvelem.

Mi döntött a Honvéd ajánlata mellett?

A gyorsaság. Nagyon hirtelen jött és nem volt időm átgondolni. Komolyra fordítva a szót, tényleg nem számítottam erre, és bár azt mondtam, hogy az ember szeretne más helyzetben átvenni egy csapatot, de mégis a Honvédról van szó. Itt lakom a közelben, Szigetszentmiklóson, ezer szállal kötődöm Kispesthez, anyám, apám itt van eltemetve, tulajdonképpen a Bozsik Aréna kapufája mögött, öcsém még mindig Kispesten lakik, szóval rengeteg dolog köt ide. Gyerekként a Honvédban játszottam, van kötődésem a klubhoz, ezért is gondoltam úgy, hogy ezt a lehetőséget nem szabad kihagyni.

Kispest: bejelentették a drasztikus változásokat - NB1.hu

 

Felelevenedtek a gyerekkori emlékek, amikor megkerestek a Honvéd vezetői?

Akkor még nem is annyira, de amikor jöttem az edzőközpontba, akkor sok minden eszembe jutott. Nagyon szegény családból származom, nem volt mindig vidám a gyerekkorom, de ahogy errefelé autóztam, megdobbant a szívem.

A játékospályafutásodat és az edzői karrieredet nézve is nagy utat jártál be.

Pont az jutott eszembe, hogy akkor ez most egy keret lesz az életemben? Itt kezdtem és itt hagyok abba mindent, ami a futballal kapcsolatos? (nevet)

Hogyan látod a bennmaradási esélyeinket?

Említettem a fiúknak is, hogy mindenki azt mondja, milyen jó kerete van a Honvédnak és ezzel a kerettel nem lehet kiesni. Hát de, ki lehet. Nem mondhatjuk azt, hogy biztos a bennmaradás, mert nagyon jó játékosok alkotják a keretet. Itt és most arra van szükség, hogy elkezdjünk nyerni. Nyerni kell, nincs más út, be kell bizonyítani, hogy tényleg jó kerete van a Honvédnak! Az ellenfelek edzői minden meccs előtt lenyilatkozzák, milyen erős a Honvéd, viszont ha ránézel a tabellára, azt látod, a vonal alatt van a csapat. Akkor valami nem oké.

A 91. perces góllal eldőlő Haladás–Honvéd meccs után azt nyilatkoztad a szombathelyiek edzőjeként, hogy már csak kecskét nem áldoztatok a kezdőkörben a siker érdekében. Kispesten kell ilyen áldozatot bemutatni?

Ha erre van szükség, bármikor.

Jól látjuk, hogy a Honvéd tiszteletére fodrásznál voltál?

Ez jól hangzik, de nem teljesen így történt. A családdal nézzük a Viking című sorozatot, abban van a vikingeknek olyan hajuk, hogy két oldalt le van borotválva, és mivel mindkét fiamnak ilyen frizurája van, megfűztek, hogy én is szálljak be ebbe. Úgy voltam vele, vélhetően májusig úgyse lesz edzői munkám, úgyse lát senki, ezért három nappal ezelőtt a feleségem levágta a hajam. Erre jött a Honvéd megkeresése. Majd sokat leszek sapkában, ezt megígérem."

Legfrissebb híreink