Kispest: okosabbnak kell lenni!

Változásokat sürgetnek a csalódott szurkolók!

Forrás:

Mint jeleztük, 1-0-ra kapott ki a Honvéd az FTC-től szombaton, a Kispest így továbbra is a 11., kieső helyen áll a bajnokságban. A pályaválasztó egyik legjobbja Mohamed Mezghrani volt, aki egyetértett Bódog Tamás vezetőedzővel abban, hogy több volt a mérkőzésben annál, mint amit elértek:

„Nagyon csalódott vagyok, hiszen óriási szükségünk lett volna a pontokra. Úgy gondolom, hogy nem játszottunk rossz mérkőzést, és azt hiszem, többet érdemeltünk a vereségnél.”

Bódogtól az nb1.hu megkérdezte, hogy Eppel Márton és Balogh Norbert mikor lesz teljes értékű játékos, mert szembetűnő a kispestiek gyengébb támadójátéka, ami azért a koronavírus-járványnak is betudható.

A Covid Eppel Mártonékkal sem tett jót - REAKCIÓ - NB1.hu

Bódog Tamás értékelése

A légiós a klubhonlapnak hozzátette „nehéz szituációban van a csapat azáltal, hogy több játékos is csak nemrég állt ismét edzésbe, köztük ő maga is. Elárulta, fizikailag megérezte a kéthetes kihagyást, de azért dolgozik minden nap, hogy még erősebben térjen vissza, s bár még fel kell venniük a ritmust, ez nem jelenthet kifogást pályán.”

Ennek ellenére a Honvádnak valóban több helyzete volt az FTC ellen, mint más csapatnak lenni szokott. Ezzel kapcsolatban Szehij Rebrov, a zöld-fehérek mestere elmondta, hogy tíz játékosa a válogatottaknál volt, közülük volt, aki a mérkőzés előtti napon érkezett vissza a csapatához, így a Honvéd presszingje mellett ez is közrejátszott abban, hogy nem a megszokott játékukat nyújtották.

El kellett különíteni a Fradi magyar válogatott védőjét - NB1.hu

Honvéd-Fradi: Szerhij Rebrov értékelése

„Tudjuk, hogy a Fradi ellen nem sokszor adódik helyzete egy csapatnak, nekünk viszont ezúttal volt négy-öt igazán jó lehetőségünk, amiből gólt tudtunk volna szerezni, azonban nem tudtuk kihasználni őket. Egy ilyen szintű csapat ellen minden lehetőséget meg kell ragadni, be kell fejezni a támadásokat, az utolsó pár méteren, az utolsó pár passznál okosabbnak kell lennünk. Emiatt persze csalódott vagyok, ugyanakkor egy kicsit örülök is, mert remek volt a csapatszellem, nagyot küzdöttünk ezen a találkozón. Ez pedig szerintem egy olyan pozitívum, amit magunkkal kell vinnünk a következő mérkőzésekre is” - folytatta a Kispest légiósa.

Mezghrani arról is beszélt, hogy „még keményebben kell dolgoznunk a folytatásban, hogy áttörjük a gátakat. Ebből a meccsből ki lehet indulni, mert tényleg remek egységet alkottunk, erre kell építkeznünk, hogy győzelmeket szerezzünk és végre olyan helyet foglaljunk el a tabellán, amit ez a csapat megérdemel. Jó játékosaink vannak, jó csapatunk van, be kell bizonyítanunk, hogy többre vagyunk képesek.”

A Honvéd hétvégén azt a Puskás Akadémiát fogadja, mely gárda elleni mérkőzés ugyanolyan fontos az eredménytelenség miatt dühös és változásokat sürgető szurkolótáborának, mint a Fradi elleni meccsek szoktak lenni. Utána az MTK következik, majd a bajnokság meglepetéscsapatához, a Kisvárdához utaznak a vörös-feketék, majd fogadják a szintén az életéért küzdő DVTK-t, majd Újpesten zárják 2020-at...

Legfrissebb híreink