Kispest: megvan Nagy Dominik első gólja - reakció

Átszakadt benne egy gát.

Forrás: honvedfc.hu

A HONVÉD JELENTÉSE:

"A Siófok után a másodosztály egyik bajnokaspiránsa ellen is győzelmet aratott a Budapest Honvéd, a válogatott szünet második felkészülési találkozóján 3–1-re nyertek hazai pályán a kispestiek. Nagy Dominik szerint fontos erőpróba volt a Vasas elleni, amiből meríteni lehet az előttünk álló feladatokra.

Honvéd-Vasas: 30 perc alatt eldőlt - NB1.hu

 

„Egy újabb jó mérkőzést játszottunk, a taktikai elemeket, amiket a szünet alatt gyakoroltunk, nagyrészt megvalósítottuk – tekintett vissza a találkozóra a Honvéd 25 éves középpályása. – A Vasas kezdőcsapatából ugyan többen hiányoztak, de így is kellemetlen ellenfél voltak, sok jó játékossal. Az első félidőben kimondottan jól futballoztunk, sok helyzetet alakítottunk ki, amiből három gólt is sikerült szereznünk. Ez mindenképpen pozitívum az eddigi mérkőzéseinkhez képest, még akkor is, ha ez csak egy edzőmérkőzés volt. Az eredmény és a mutatott játék is, azt gondolom, hogy magabiztosságra ad okot, felkészülten várhatjuk a szombati, Újpest elleni bajnokit.”

Akárcsak az egy héttel korábbi összecsapás, az angyalföldiek elleni edzőmeccs is több szempontból bizonyult léleksimogató sikernek, hiszen Nir Bardea után Nagy Dominik is megszerezhette első gólját a Honvéd színeiben. A Vasas elleni mérkőzés 5. percében lőtt találat pedig legalább olyan fontos volt a januárban hosszabb kihagyás után Kispestre érkező játékos számára, mint a csapatnak, a győzelemhez vezető úton.

Honvéd-Vasas: Horváth reméli, Schindler többet várt - reakciók - NB1.hu

 

„Mindenképpen jót tett a lelkemnek, hiszen régen szereztem gólt, akár csak egy edzőmeccsen is – árulta el Nagy Dominik. – Már az előző bajnoki mérkőzésen is több helyzetem volt, de azt nem sikerült gólra váltanom. Bízom benne, hogy ezzel átszakadt bennem egy gát és most már tétmeccsen is sikerül majd eredményesnek lennem, hiszen fontos lenne mind a csapatnak, mind nekem, hogy gólokkal tudjak segíteni.”

Hétfőtől pedig már csak az új kihívásokra koncentrálnak Kispesten, hiszen két tétmeccs nélküli hét után újra rákanyarodik a bajnoki ritmusra a Honvéd, amely szombaton az Újpest ellen folytatja a pontvadászatot. Középpályásunk bizakodva várja a megméretést, amelytől a piros-feketék sikerét várja.

„Egy ideje elindultunk egy olyan úton, amit ha a bajnokság végéig tartani tudunk, úgy gondolom, nem lesz gondunk a bennmaradással – mondta Nagy Dominik. – Természetesen ugyanúgy kell dolgoznunk érte, oda kell figyelnünk, hiszen még nem kerültünk ki a veszélyzónából. De az előző mérkőzések bizakodásra adnak okot, ha ugyanúgy tudunk játszani, mint tettük azt akár legutóbb, Diósgyőrben, akkor egy olyan csapat látszatát kelthetjük, amely igenis megérdemli a bennmaradást.”

Legfrissebb híreink