Kispest: hosszabbított, akire igaz Hosszú Katinka kijelentése

Hivatalos bejelentés.

Forrás:

ÍME, A HONVÉD KÖZLEMÉNYE:

"Úabb egy évvel meghosszabbította Ivan Lovric szerződését a Budapest Honvéd


Ha valakire, akkor Ivan Lovricra mindenképpen igaz a Hosszú Katinka által meghonosított jelmondat, miszerint a kemény munka mindig kifizetődik. A 35 esztendős védő ugyanis (egy kecskeméti szezont leszámítva) 2011 tele óta küzd a csapat sikeréért, évről évre harcol a helyéért, s az előző szezonban is fontos tagja volt a Budapest Honvédnak. Ennek is köszönhető, hogy újabb egy évvel meghosszabbította a klub a szerződését.

„Iván nem a szavak embere, de a küzdeni tudása és akarása mindenki számára példa lehet, ahogy az is, hogy minden évben képes megújulni. Biztos vagyok benne, ha lehetőséget kap akkor idén is élni fog vele” – mondta Kun Gábor, a Budapest Honvéd ügyvezetője.

Az aktív játékosok közül a 249 mérkőzéssel álló Hidi Patrik mögött Ivan Lovric lépett pályára a legtöbbször a Honvéd színeiben, védőnk eddig 226 találkozón húzhatta magára piros-feketék mezét.

„A szerződéshosszabbítás nemcsak az elmúlt szezon, hanem a mögöttünk hagyott tíz év elismerése is – kezdte Ivan Lovric az aláírást követően. – A klubnál is láthatják, hogy mindig mindent beleadtam, és ennek az eredménye, hogy számítanak rám. Nagyon boldog vagyok, hogy továbbra is a Honvéd játékosa lehetek, remélem, sokkal sikeresebb szezon áll előttünk, én pedig azon leszek, hogy segítsem a csapatot, bármikor számíthat rám a Honvéd. Nem vagyok már olyan fiatal, de érzek még erőt magamban. Természetesen tudom, hogy meg kell küzdenem ismét a csapatba kerülésért, ez teljesen normális, remélem, megkapom a lehetőséget, és azon leszek, hogy megháláljam a bizalmat. Jól érzem magamat, bízom benne, ez a pályán is látszik majd, meg akarom mutatni, hogy milyen harcos vagyok, hogy a végsőkig küzdök a klubért.”

Ivan Lovric hozzátette, az elmúlt egy évtizedben mindent átélt Kispesten, akadtak kevésbé sikeres idények (mind például a legutóbbi), viszont ami még fontosabb, hogy bajnoki címet és Magyar Kupát nyert, szerzett MK-ezüstérmet és bajnoki bronzérmet, futballozhatott a régi Bozsik Stadionban, a szerződéshosszabbítás pedig azt jelenti, hogy az új Bozsik Arénában is pályára léphet majd.

„Nagyon várom az új stadiont, jó lenne ismét nyerni valamit a csapattal és együtt ünnepelni a szurkolókkal – folytatta Ivan Lovric. – Egyértelmű volt, hogy maradni szeretnék Kispesten, számomra ez nem volt kérdés, nem is tárgyaltam más klubbal, ha rajtam múlik, a Honvéd lesz karrierem utolsó csapata. Ez a második otthonom, itt a családom, sokat adtam és sokat is kaptam.”

Ami a nyári szünetet illeti, az iskola még tartott a leállás nagy része alatt, így ezúttal csak rövidebb közös kikapcsolódásra volt lehetősége a Lovric családnak, de ezalatt is sok időt töltöttek együtt, pihentek, játszottak a gyerekekkel és egy kis horvátországi kiruccanás is belefért az időbe.

„Egy éve nem voltam Horvátországban, jólesett újra látni a családomat, a barátaimat, beültünk ebédelni, kávézni, beszélgettünk, fontos volt, hogy ne csak a focival foglalkozzak – adott betekintést a szünetbeli programba Ivan Lovric. – Most pedig már gőzerővel készülünk, ahogy ilyenkor megszokott, kemény edzéseink vannak, remélem, jól sikerül a felkészülés, egészséges lesz mindenki, várjuk a bajnokságot, s bízom a jó szereplésben.”

Legfrissebb híreink