Kispest és Puskás: a név kötelez - megállapodás az iskolával

Hivatalos bejelentés.

Forrás: Honvéd

ÍME, A KISPEST BEJELENTÉSE:

Együttműködési megállapodást kötött a Budapest Honvéd FC és a Kispesti Puskás Ferenc Általános Iskola, az erről szóló dokumentumot Kun Gábor, a klub ügyvezetője és Bihari Péter, intézményvezető írta alá. 

„Évek óta kiváló kapcsolat van a Puskás Ferenc Általános Iskola és a Budapest Honvéd FC között, amelyet ez az együttműködési megállapodás csak megerősít – mondta Kun Gábor, a Budapest Honvéd FC ügyvezetője. – Számunkra fontos, hogy az intézményben tanuló fiatalokat támogassa az iskola sportkarrierjükben ezért értékeljük nagyra azt a rugalmasságot, pozitív hozzáállást, amit a Puskás Ferenc Általános Iskola részéről tapasztalunk.”

A megállapodásban foglaltak alapján a Honvéd-MFA igazolt játékosai felvételt nyernek a tanintézménybe, ahol általános iskolai tanulmányaikat folytathatják, s képviselhetik a tanintézményt diákolimpián, illetve más kiemelt sportrendezvényen.  A Puskás Ferenc Általános Iskola természetesen támogatja a diákok futballkarrierjét, a tanulmányoknál, a hiányzásoknál figyelembe véve az edzéseket, mérkőzéseket.

„Több mint tíz évre datálódik már a klub és az iskola közös munkája, és ahogy szoktam mondani, minket a név kötelez – kezdte Bihari Péter, a Puskás Ferenc Általános Iskola igazgatója. – Szívesen látjuk a Honvédban futballozó gyerekeket, tudjuk, elég nehéz fiatal korban elszakadni a szülői háztól, és tisztában vagyunk vele, hogy nem tudjuk pótolni a szülőket, de minden támogatást megadunk nekik. Jó néhány olyan gyerek van, aki megfordult nálunk, azóta pedig a Honvéd nagycsapatában szerepelnek, vagy éppen a válogatottban, illetve külföldi csapatban. A mi feladatunk az, hogy megadjuk a gyerekeknek azokat az oktatási alapokat, amelyek szükségesek a középiskola tanulmányok során, fontos, hogy ha esetleg nem úgy alakul a futballkarrier, akkor legyen egy másik út az életben, ehhez szükséges a tanulás. Megfordultak nálunk a Bobál ikrek, Gazdag Dániel, Koszta Márk, de említhetném az NB I-ben vasárnap debütáló Szűcs Tamást is. Jó érzés bejönni ide, látni, hogy fejlődtek a gyerekek, örülünk, amikor válogatott meghívót kapnak, és látjuk, hogy nem hiába dolgoztunk velük, a sportban is vitték valamire.“
 

Legfrissebb híreink