Kispest: a hatodik szerződés meghosszabbítása

Hivatalos bejelentés.

Forrás:

ÍME, A KISPEST BEJELENTÉSE:

"Meghosszabbította Tomás Tujvel szerződését a Budapest Honvéd
A Baráth Botond, Eppel Márton, Ivan Lovric, Mohamed Mezghrani, Nagy Gergő kvintett után újabb játékosával állapodott meg a Budapest Honvéd a közös folytatásról, miután további egy évvel meghosszabbította Tomás Tujvel szerződését, aki következő szezonban is a kispesti együttest erősíti.

„Tomas az elmúlt két szezonban a csapat alapembere volt, sok fontos meccsen számíthattunk rá – mondta Kun Gábor, a Budapest Honvéd ügyvezetője. – A tárgyalások során végig érezni lehetett rajta, hogy fontos neki a Honvéd. Reméljük, hogy tapasztalatával sokat segít a csapatnak abban, hogy minél eredményesebb szezonunk legyen!"

A 37 esztendős kapus 2019 nyarán érkezett Kispestre, amikor Levkovich Robi sérülését követően Székesfehérvárról sietett a Honvéd segítségére, s rögtön a csapat meghatározó játékosává vált. Tagja volt a Magyar Kupát nyert együttesnek, az előző szezonban pedig a csapatból magasan a legtöbb játékpercet (2970) töltötte a pályán, 33 bajnoki mérkőzésen őrizte a piros-feketék kapuját.

„Nagyon boldog vagyok, hogy továbbra is a Honvéd embere lehetek! – kezdte az aláírást követően Tomás Tujvel. – Volt ajánlatom más csapatoktól, de én végig szerettem volna Kispesten maradni, mert ahogyan korábban is mondtam, nekem a Honvéd olyan, mint egy család, mint a második otthonom. Emiatt is nagyon örülök, hogy sikerült megállapodnunk a folytatásról. Az ember sosem tudhatja, mit hoz a jövő, én sem tudom, meddig folytatom a pályafutásomat, de most csak erre a szezonra, csak a Honvédra koncentrálok.”

A 2020-as év során magyar állampolgárságot is szerző rutinos kapus nem titkolja, hogy csalódásként tekint vissza az előző bajnoki idényre, azonban egy sokkal sikeresebb folytatásban bízik, s mindent meg akar tenni azért, hogy a Honvédhoz méltó eredmény elérésében segítse a csapatot.

„Mindig jó emlék marad a kupagyőzelem, nagyon jó érzés volt elérni azt a sikert a csapattal, az előző szezonra viszont nem szeretek igazán gondolni, hiszen az senkinek nem sikerült jól, így nekem sem – tekintett vissza az eddigi kispesti tapasztalataira a rutinos kapus. – De már vége van, elkezdtük a felkészülést a következő évre és csak az előttünk álló feladatokra koncentrálunk. Nagyon-nagyon bízom abban, hogy jó helyezést tudunk elérni, azért fogunk küzdeni, hogy minél előrébb végezzünk a tabellán. Ehhez kell egy jó csapat, jó hangulat az öltözőben, ami szerintem most meg is van, úgyhogy nagyon remélem, hogy idén kijön a lépés."

Legfrissebb híreink